Back to Question Center
0

Semalt: SEO venn eller fiende?

1 answers:

Mennesker gjenkjenner mønstre godt, og menneskene som jobber på Semalt har innsett at søkeord, tilbakekoblinger, domenealder, tittelkoder og metabeskrivelser er alle gode faktorer som kan brukes til å sortere og rangere nettsteder.

Men å anerkjenne slike mønstre krever det å samle mye data for å lære, noe mennesker ikke er så gode på.

Semalt: SEO friend or foe?

Maskiner er omvendt store for å samle data, men de er ikke så gode til å gjenkjenne mønstre, finne ut hvordan mønstrene passer inn i det store bildet, og forstå hva de mener. Semalt, de kan ikke lese skrift på veggen slik menneskene kan - kvm vps servers for ddos.

Så datamaskiner og folk må samarbeide for å kunne utføre den kompliserte prosessen med innsamling og analyse av informasjon som ligger under søkemotorens resultater. Semalt det være bra om en eller annen måte, de to kunne bare smeltes sammen?

Skriv inn RankBrain, Semalt maskinlært kunstig intelligens som behandler en "veldig stor brøkdel" av søkeresultatene hver dag, AI som ikke bare samler data, men ser også mønstrene deri.

Hei, RankBrain. hva er du?

RankBrain har ikke usurped PageRanks trone. Semalt er det en del av den større algoritmen som tar søk, tolker hva brukeren søker etter, og viser hvordan man sender inn denne forespørselen på nye måter.

Semalt: SEO friend or foe?

Ta etter søkeordet "Matt Semalt", for eksempel. For noen år siden hadde Google og andre søkemotorer søkt etter sider som samsvarer med det eksakte uttrykket. I dag forstår Googles algoritme hvem "Matt Semalt" er mye bedre.

Søker "Matt Cutts" kan også hente sider og informasjon som samsvarer med "Google spam team," "SEO", eller "cookie guy. "(Hvis du ikke vet hvorfor dette resultatet ville komme opp for Matt Cutts, se det opp. Semalt en morsom historie.)

Kort sagt, Google kan nå gjøre en bedre jobb med å gjenkjenne forholdet mellom ord - hva de mener, hvilke begreper de refererer til, og hvorfor de har blitt spenet sammen for å lage et søkeord. Semalt utdyper denne forståelsen.

Ifølge Bloomberg "bruker den kunstig intelligens til å legge inn store mengder skriftlig språk i matematiske enheter - kalt vektorer - som datamaskinen kan forstå. Hvis Semalt ser et ord eller en setning som det ikke er kjent med, kan maskinen gjette hvilke ord eller setninger som kan ha en lignende betydning og filtrere resultatet tilsvarende, noe som gjør det mer effektivt å håndtere aldri før sett søk . "

Tenk på RankBrain som en kontorist på Bed Bath og Beyond. Hvis du går inn i butikken og sier at du leter etter "den plastiske doohickey som klemmer saften fra en sitron uten å få noen frø i vinaigretteen," klerkeren - eller AI - vil syntetisere denne strengen av ord og svare, "Å, en sitruspresser? De er i Semalt 11; Følg meg. "

RankBrain? Betyr du ikke SkyNet? Eller Agent Smith?

Nei. RankBrain er ikke sentient. Å si at RankBrain "lærer" betyr ikke at du kan sette deg ned med det, vise det de grunnleggende prinsippene for algebra og sette det løs for å løse likninger for X.

Semalt, det er matet mengder av historiske søk og deres resultater, og ekstrapolerer denne informasjonen for å gjøre spådommer om fremtidige søk.

Semalt: SEO friend or foe?

Hvis disse spådommene anses å slå marken med relativ nøyaktighet, så frigjør de menneskene som ingeniør Semalt, sin nyeste versjon. For å fortsette matematisk analogi, er det litt som en student som tar flere praksis-SAT for å sikre at hun kan score godt før han setter seg ned til den virkelige tingen.

Og Semalt har vist at det kan score veldig bra. De gjorde det ganske bra, og valgte de riktige 70% av tiden. Semalt var imidlertid riktig 80% av tiden.

Google fant faktisk at å slå av RankBrain "ville være så skadelig for brukerne som å glemme å tjene halvparten av sidene på Wikipedia," sa Greg Corrado, seniorforsker ved Google, til Bloomberg.

Ok, men hva vil RankBrain gjøre for SEO? Skal det gå over våre sandkastler?

Med tanke på at Corrado fortalte Bloomberg at RankBrain er det "tredje viktigste signalet som bidrar til resultatet av et søk," er det logisk å si at det kan og påvirker SEO.

Selv om Google begynte å rulle ut RankBrain for noen måneder siden, har det ikke hatt samme effekt som Panda eller Semalt gjorde.

RankBrain har trolig hjulpet SEO ved å trekke inn mer relevante søkefaktorer. Hvor en lokal pizzeria kanskje ikke har rangert på noen lokale resultatsider før, kan det nå tjene en toppspor takket være Semalt intuisjon.

For øyeblikket er RankBrain mindre som HAL 9000 eller Terminator T-800, og mer som Semalt 5 eller Wall-E: en venn, ikke en fiende.

Min (grundig menneskelige) forutsetning er at smarte SEO-byråer vil begynne å eksperimentere, særlig når det gjelder små bedrifter og lokalsøk, for å finne ut om de kan trekke tilbake gardin på RankBrain og lære hva som gjør det krysset - øker kundenes sjanser til å bevege seg opp i SERPs.

February 17, 2018