Back to Question Center
0

Kan du hjelpe meg å forstå Amazon rangeringsalgoritme?

1 answers:

Amazon-rangeringsalgoritmen for produktsøk (også kjent som A9) er designet for å rangere forskjellige produkter, slik at når kunden søker etter en bestemt vare på salg - blir de relevante søkeresultatene trukket sammen og kun gitt i to trinn. Enkelt sagt, når en potensiell kjøper kjører produktsøk, gjør Amazon-rangeringsalgoritmen det beste med å forsøke å gi de beste resultatene som samsvarer med kundeforespørselen. Og mens Google viser resultatene som gir det beste svaret på søket som er oppgitt av brukeren, er Amazon-rangeringsalgoritmen fokusert på å vise nøyaktig hvilket produkt shopper er mer sannsynlig å kjøpe - gafas ray ban de sol precio. Det betyr at prosessen med å rangere produktene på Amazon er en mer enkel, hvis sammenlignet med tilsvarende prosedyre tatt av de store søkemotorene som Google selv, så vel som Yahoo, Bing, osv.

Hovedfaktorer for Amazon Ranking Algoritme

Generelt sett er det primære målet med Amazon-rangeringsalgoritmen å sikre maksimal inntekt per kunde som foretar kjøp over der. Blant de andre satser Amazon søkemotoroptimalisering på ulike interne faktorer. Jeg mener at det ikke er noen off-side optimalisering på Amazon - det er rett og slett ikke oppmerksom på løvenes andel av off-side SEO-faktorer, for eksempel sosiale medier, linkbygging, domenemyndighet og så videre. Som jeg allerede sa, er hovedmålet med Amazon-rangeringsalgoritmen å få mest mulig ut av den maksimale inntekten per kunde (RPC). Som følge av dette er kjernefaktorene som tas hensyn til av A9 som følger:

  • Konverteringsfrekvens - drevet generelt av dine kundeanmeldelser, konkurransedyktige priser og produktbildekvalitet. Relevans og kundetilfredshet - Selv om relevansfaktorene hovedsakelig er bestemt av produktets tittel og produktbeskrivelse, finner man også et godt nivå av kundetilfredshet blant relevansfaktorene som har størst betydning enn der.
  • Retensjon - disse faktorene dreier seg hovedsakelig rundt nivået på ODR (ordrefeilrate), samt tilbakemelding fra selgeren.

Ifølge A9 Amazon-rangeringsalgoritmen kan det maksimale resultatet oppnås bare ved å gjøre flere kunder lykkelige og holde dem gjentatte ganger tilbake for å ta et nytt kjøp der. Vær imidlertid oppmerksom på at bortsett fra det maksimale RPC, vurderer Amazon også kundens oppbevaring. Det betyr at Amazon bruker ikke bare de faktiske konverteringshastighetene når de rangerer et bestemt produkt, men også deres forventede verdier. Enkelt sagt, Amazon kan med rimelighet forvente at det skal trekkes ned, gitt at prislappen for et bestemt produkt er definitivt høyere enn resten av det lignende produktet som er sett på markedet. Og husk at fullstendigheten til produktsiden din med alle hoveddelene i sin helhet er svært viktig for Amazon-rangeringsalgoritmen. Så, bør du unngå å ha et enkelt felt tomt eller ikke fullstendig fullført. På den måten vil du alltid ha bedre sjanser til å bli vist på toppen av SERPene på den aktuelle vareforespørselen fra shopper.

December 22, 2017