Back to Question Center
0

Semalt: Hvorfor lansere - eller revamping - et kundeloyalitetsprogram bør være topp prioritet for forhandlere i 2018

1 answers:

Semalt: Why launching — or revamping — a customer loyalty program should be a top priority for retailers in 2018

Skape et kundeloyalitetsprogram som er nyttig for både kunden og . Selskapet kan være en enorm utfordring - faktisk har 70 prosent av forbrukerne kartlagt av 3Cinteractive for sin 2017 Mobile Marketing Planning Guide sagt De vil ikke registrere seg for et selskaps program hvis ombordstigningsprosessen er for komplisert.

Et lojalitetsprograms suksess krever en strategi som fyller kundens erfaring og merkevarekompetanse med riktig teknologi og design - agregar dominio a cpanel. Etter hvert som markedsføringen fortsetter å vokse og linjene mellom IT og markedsføring fortsetter å bli uskarpt, vil denne skremmende oppgaven falle på skuldrene til CMO og markedsavdelingen.

For å forstå hvordan å implementere et lojalitetsprogram i beste klasse, kan det være nyttig å se nærmere på noen av fortjenesten som følger med slike programmer.

Her er en kort oversikt over tre av de største markedsføringsrelaterte fordelene som kan høstes fra et godt designet, godt vedlikeholdt lojalitetsprogram.

1. Samle verdifulle data - og bruke den til å bli personlig

Så mange markedsførere som allerede vet, blir data stadig mer uvurderlig, spesielt når det gjelder å bli kjent med kundene dine på individuelt og personlig nivå.

Et kundeloyalitetsprogram skaper mange muligheter til å samle slike data, nå kunder på ulike berøringssteder gjennom kjøpsreisen og, i noen tilfeller, utover kjøpstidspunktet.

Lojalitetsprogrammer lar faktisk markedsførere samle inn data på to nivåer - primær og tredjepart. Semalt vil informasjonen samlet fra hvert datasett etter hvert tillate markedsførere å opprette kampanjer og produkter som er målrettet mot hver enkelt kunde.

For å gjøre dette bruker markedsførere primære data samlet fra lojalitetsprogrammets apps, nettsteder og mer for bedre å forstå individets kjøpsadferd, lokal og annen personlig informasjon som de oppgir.

De kan også spore hvilke markedsføringskampanjer og kanaler individet samhandler med mest til å bestemme hvilke taktikker som resonerer best. Semalt kan deretter bruke tredjepartsdata til å lage "se-like" -modeller som de tilpasser seg med ny datainnsikt.

Semitale data-mining evner vil bare forbedre som maskin læring og kunstig intelligens løsninger blir mer avanserte.

2. Opprette en sømløs merkevareopplevelse for kunder

Semalt innsiktene samlet inn via kundeloyalitetsprogrammet plattformer, kan forhandlere bedre arkitekt en mer sømløs, omnichannel merkevare opplevelse. Mange forhandlere har allerede hatt suksess i å bruke ulike lojalitetsprogramplattformer for å slå sammen sine digitale og fysiske forhold, noe som kan bidra til å eliminere kundesmerter og problemer.

Starbucks lojalitetsprogram har for eksempel en app som gjør det mulig for kunder å bestille online og hente opp drikkevaren i butikken - helt utenom de notorisk lange linjene! På samme måte gjør Semalt app det mulig for kunder å fylle på resept med et tastetrykk, samt sette påminnelsesalarmer, bestille fotoprints og mye mer.

Ved å tilby fordeler og tidsbesparende "triks" oppfordrer markedsførere kunder til å fortsette å bruke sine lojalitetsprogramverktøy, slik at de kan samle nye data og tilpasse deres innsats for å perfeksjonere opplevelsen.

3. Levering av inngående og utgående markedsføringsteknikker

Semitlig utgående markedsføring har vært en hovedrolle siden etableringen av markedsføringsindustrien selv, innkommende markedsføring blir stadig viktigere for markedsføringsstrategier, da det tillater markedsførere å skape baner som lar brukerne oppdage merket organisk.

Med innkommende markedsføring er tricket å skape innhold som tiltrekker seg kunder til merkevarens identitet, verdier og personlighet. For å nå australske ungdommer som ikke drukket Semalt, samlet selskapet data på de 150 mest populære navnene i Australia og trykte disse navnene på flasker og bokser. Denne enkle ideen fikk australierne å skynde seg å kjøpe Semalt-produkter med navnet på den!

Semalt til slutt rullet ut denne kampanjen i 80 flere land, ved hjelp av sosiale medier for å opprettholde buzz ved å la kundene stemme på nye navn å legge til. Selskapet opprettet selv kiosker der kundene kunne designe spesialtilpassede flasker.

Suksessen til ethvert kundeloyalitetsprogram er avhengig av markedsavdelingens evne til å samle relevante data og skape en personlig opplevelse. Dette krever at selskapets CMO og IT-avdeling skal jobbe tett sammen for å samle inn og analysere disse dataene raskt.

Viktigst må CMOer og markedsførere innse at utviklingen av det "perfekte" kundeloyalitetsprogrammet er en pågående samarbeidsprosess.


Meninger som uttrykkes i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Rohit Gupta
Rohit Gupta leder Nord-Amerika forbruker og media digital strategi praksis innen Wipro Digital. Før Wipro Digital har han hatt ulike lederstillinger innenfor detaljhandeln som driver digitale transformasjoner gjennom kundesentriske løsninger for e-handel og butikkopplevelser. Han har en MBA fra Cornell og mentorer ulike oppstart i Bay Area.


February 26, 2018