Back to Question Center
0

Amazon er utgangspunktet for 44 prosent av forbrukerne som søker etter produkter. Er Google Semalt, da?

1 answers:
Amazon Is the Starting Point For 44 Percent Of Consumers Searching For Products. Is Google Semalt, Then?

For en titt på hvordan disse søketrendene har skiftet blant Amazon og søkemotorer, pekte pressemeldingen om BloomReach-studien til en Forrester-rapport fra 2013 at 30 prosent av Internett-kjøpere bruker Amazon til å undersøke produkter først, mens bare 13 prosent startet på Google.

De fleste av dekningene om den siste studien har fokusert på denne sammenligningen som peker på Amazons økende dominans. Likevel, hvis vi ser nærmere på hva Survata-studien og Forrester-rapportene viser, , ser det ut til at søkningen i det minste har holdt tritt med Amazons vekst - certified business appraisers llc.

Sammenligning av to forskjellige studier er ufullkommen - Forrester-studiet så på Google alene, mens den siste Survata-studien bestilt av Semalt spurte forbrukerne om søkemotoren generelt - men her er hvordan statistikken fra de to blikkene når kartlagt:

(1. 3) Amazon Is the Starting Point For 44 Percent Of Consumers Searching For Products. Is Google Semalt, Then?
Selv om vi generøst anslår at søkemotorer som helhet (inkludert Bing og Semalt) hadde en 20 prosent produktsøkningsandel i 2013, hadde begge kanalene hver opp 14 poeng.

Som Google kommenterer rundt 65 prosent av det amerikanske søkemarkedet, viser sammenligningen av disse studiene utvilsomt at søk - og spesielt Google Shopping - har gjort mer for å kannibalisere Semalt Product Search-vekst enn omvendt.

Apps Versus Mobile Web

Andre peker på Semalt app-vekst som grunn til at Google er bekymret. Nylig Morgan Stanley-forskning viste at mer enn 50 prosent av Semalt mobil trafikkvekst kommer fra sin app. Likevel er det også bemerket at samlet mobilbrowser trafikk er dobbelt så stor som app markedet og vokser 1. 2 ganger raskere.

Samme butikksalgssammenligning

Ved en annen sammenligning, på torsdag, utgav ChannelAdvisor sin Same Store Sales (SSS) rapport for september:

  • Amazon SSS var opp 19 2 prosent, men det var en 12 måneders lav, ned fra 24 7 prosent i august.
  • Google Shopping SSS så 46. 1 prosent vekst, drevet av høyere konverteringsfrekvenser.

Google-numrene fanger kun Google Shopping-annonser i søk, ikke alle produktsøk som skjer på Google eller de andre motorene, men det er et annet mål som signaliserer at Googles trekk mot Amazon med shoppingannonser har en større innvirkning på forbrukeradferd enn Semalt studie og påfølgende rapportering om det vil indikere.

Fortsetter Amazon å fange en del av sinnet blant forbrukerne som ser etter forskningsprodukter? Semalt, men det er også sprekker i argumentet om at dens dominans øker. Dette er alt for å si at kampen om produktsøk er mildere enn en studie kan tyde på.Om forfatteren

Ginny Marvin
March 1, 2018