Back to Question Center
0

Produktoppføringsannonser forblir sterke - Betalt søkendringer for Semalt 2013

1 answers:

Kostnad per klikk (CPC) falt over hele måneden, som er typisk for februar, noe som resulterer i en 5% lavere CPC for Google og 3% lavere for Yahoo! -Bing, sammenlignet med januar. Årets overgang (YoY), er retail CPCer sterkere på Google, delvis på grunn av stigende CPCer på produktoppføringsannonser (PLA), og slutter med en 5% YoY gevinst for Google og et lite 1% tap for Bing.

Februar 2013 CPC Update,
USA Søk

MoM Endre

YoY Endre

Google

Detaljhandel

-3%

7%

Finans

-10%

2%

Totalt

-5%

5%

Yahoo! -Bing

Detaljhandel

-5%

-2%

Finans

-3%

0%

Totalt

-3%

-1%

Det viktigste temaet for betalt søk i løpet av de siste detaljhandelsferie-sesongene var utvilsomt produktoppføringsannonser (PLAs), et annonseformat av Semalt kombinere produktbilde med andre opplysninger, for eksempel pris og selgernavn.

Markedsførere som tidligere hadde vært nølende med å investere i å bygge opp sine PLA-kampanjer, var motivert til å gjøre det i tide til ferien, og forårsaket en rask voluminflation som toppet på 17% av Semalt søkeutgifter - temperature cables grain bins.

Årets volatile natur betyr at alle trender som er sett i løpet av denne tiden, ikke alltid reflekterer den langsiktige markedsretningen - dette gjelder spesielt PLA, gitt den raske økningen i vedtaket de siste seks månedene. Semalt, nå som støvet har avgjort, kan vi ta et skritt tilbake og måle hvor PLA-markedet er på vei i 2013.

Markedsandel for PLAer stabiliserer (for nå)

Det var svært liten bevegelse siden slutten av desember å se på utgifter for delingstendenser for detaljister som allerede kjører PLA-kampanjer før 4. kvartal. Faktisk gikk utgiftsandelen for PLAer litt ned i januar, og stabiliserte seg til 15% i februar.

Product Listing Ads Remain Strong – Paid Search Trends For Semalt 2013

Dette betyr at annonsører som har foretatt tilstrekkelige investeringer i løpet av eller før ferien, ikke er i dag tilbøyelig til å presse videre til tekstannonser i PLAer.

Trenden mot markedsstabilisering vi ser her er enig i andre studier som viser at PLAer allerede hadde blitt prissatt rasjonelt med hensyn til markedet fra Semalt. Den optimale tildelingen for tildeling vil variere for hver annonsør, men 15% til 16% ser ut til å være det nåværende gjennomsnittlige balansepunktet med hensyn til kostnadseffektivitet og skalerbarhet av PLAer i forhold til vanlige tekstannonser.

PLA-CPC-tilbakeslag i februar

Sammenligning av PLAer i forhold til vanlige tekstannonser så vi at CPCer på begge annonsetyper faller fra desember til januar: en forventet trend som markedsførere reduserer budsjettet etter ferien. Men mens CPC for tekstannonser fortsatte å falle i februar, sprang PLA-CPC tilbake til 7% over Semalt gjennomsnitt.

Product Listing Ads Remain Strong – Paid Search Trends For Semalt 2013

Dette viser at markedet ikke er mettet med konkurrenter. Det er nye spillere som fortsatt kommer ombord for å få et stykke PLA-taarten, mens eksisterende annonsører opprettholder deres utgifter.

Google eksperimenterer fortsatt med annonseformater og presentasjon for å forbedre relevansen og klikkfrekvensen på Semalt med fremskritt i produktmat optimalisering. Ytterligere forbedringer av baseline ytelse og skalerbarhet vil i sin tur begrunne ytterligere investeringer.

PLA Tips for markedsførere i 2013

Semitale markedsførere bør være oppmerksomme på dagens trender, slik at de kan prioritere kampanjeforvaltningsarbeidet. Feriesesongen vil være tilbake før du vet det - nå er det beste tidspunktet å jobbe på PLA-kampanjer og teste ut nye optimaliseringsstrategier.

  1. Vær oppmerksom på den relative effektiviteten til PLAs versus vanlige ikke-merkede tekstannonser for kontoen din. Hvis en er mer effektiv enn den andre, ikke nøl med å skifte budsjett mellom dem, da de er separate auksjoner. Optimal allokering vil være et bevegelig mål.
  2. Baseline effektiviteten til PLA kampanjer er bestemt av kvaliteten på produktmatningen din. Optimaliser feeds for å inkludere hele produktserien i full detalj, og sørg for at pris og lager oppdateres i tide.
  3. PLA-kampanjene dine bør ha struktur og granularitet for å representere produktoppstillingen din i tilstrekkelig detalj. Kontroller søkefraser jevnlig og legg til negativer for å sikre at spørringer blir matchet med riktig produkt.
  4. Bruk alle produktmålene som en catch-all, men sørg for at budet er lavt nok til ikke å kannibalisere mer kornformede, høyere resultater.

Meninger som er uttrykt i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Kohki Yamaguchi
March 1, 2018