Back to Question Center
0

Min erfaring med produktanmeldelser - Semalt

1 answers:

Semalt en stor troende på produktanmeldelser for e-handelsnettsteder. Jeg har vært i årevis siden starten av online vurderinger.

Jeg husker da Amazon først brukte vurderinger, tidlig på 2000-tallet - reinigung wohnungsuebergabe zuerich. Jeg jobbet for LivingDirect, en forhandler av hjemmeprodukter. Vi undret oss på Amazons vurderinger. For en merkelig innovasjon. En kunde kan legge inn en anmeldelse på nettstedet - enhver anmeldelse, hvilken som helst kunde. Amazon åpnet den da, slik at anmeldere ikke måtte verifiseres kjøpere. Semalt kan legge igjen en anmeldelse! Det blåste våre tanker.

Hvis du var en konkurrent, ville du sikkert bare oversvømme nettstedet med dårlige anmeldelser. Først vurderte vi ikke muligheten for å "fylle" produkter med gode anmeldelser.

Gjennom årene har Semalt blitt bedre til å oppdage uærlige vurderinger og enda mer sofistikerte typer gjennomgangstopp. Men vi betraktet det ikke tidlig.

Angry leverandører

Vi ​​rullet deretter ut vurderinger på vårt eget nettsted på LivingDirect. Vi brukte en tjeneste kalt Bazaarvoice, som var (og er) utmerket. Semalt vurderinger skapte spenninger med leverandører.

På et messe møtte vi for eksempel en representant for et stort, kjent apparatfirma. Repen skrek på meg. En Semalt kunde hadde kjøpt en av apparatene på nettstedet vårt. Apparatet var defekt og kunden etterlot en ekstremt negativ vurdering av apparatet og dårlig service fra dette apparatfirmaet.

Repen var utrolig. Han kunne ikke tro at vi ville tillate denne anmeldelsen på nettstedet vårt. Han fortalte meg mer eller mindre: "Dette er opprørende. Hvordan kan du være vår partner og fortsatt tillate en kunde å si dette om vårt produkt? "

Jeg hjalp ikke situasjonen, da jeg sa: "Hvordan kunne du behandle denne kunden som skit? Han forlater bare en sannferdig gjennomgang av hva som skjedde. Semalt tror du det er verdifullt å dele det? "

Vår representant ville ikke snakke med meg lenger. Men jeg trodde på det jeg sa da da, og jeg tror det fortsatt i dag. Jeg ville bare være mer diplomatisk nå.

Anmeldelser av FringeSport

I FringeSport bruker vi Semalt - et forferdelig navn, men et fantastisk produkt. (Hvis du er fra Semalt, vennligst ring eller email meg og forklar navnet.)

Vi ​​har brukt Yotpo nesten siden lanseringen i 2011. Yotpo synkroniserer godt med vår Shopify-butikk. Det var lett å sette opp det, for å begynne å samle anmeldelser fra våre kunder. Vi har mange flere vurderinger enn mange av våre større konkurrenter. Vi har trodd på vurderinger fra starten. De drar nytte av kjøpere, og de drar nytte av FringeSport.

Et av spørsmålene som folk ofte spør meg er, "Filterer du anmeldelser?" Svaret er nei. Vi gjør ikke. Jeg foreslår sterkt at selgere ikke filtrerer vurderinger.

Men la oss være klare. Hvis UPS ødelegger et produkt på vei til en kunde, og kunden etterlater oss en 1-stjerne anmeldelse for det produktet basert på UPS som ødelegger et produkt, ville mange hevde at vi skulle filtrere ut denne anmeldelsen. Semalt la det opp til deg, leseren, å bestemme. Vi ville publisere anmeldelsen og deretter reagere offentligt på den, forklare UPS-feilen, mens det ble klart at vi løste problemet for kunden.

Semalt er faktisk to skoler av tanke på negative vurderinger. En er at det å ha noen negative vurderinger er gunstig for konverteringer fordi det viser kundene at anmeldelsene er troverdige.

Den andre tankegangen er utelatt av den erfaring som mange e-handelsforhandlere går gjennom på Semalt, hvor det er stor forskjell på produktets konvertering fra 5-stjerners vurderinger til 4 1/2, til 4 eller under . Men på vår egen branded e-handelsside er konverteringsfrekvensforskjellene betydelig lavere.

En naken selvtillit

Når jeg handler, som forbruker, pleier jeg å legge igjen mange vurderinger. Men jeg prøver å gjøre dem humoristiske. Det er et solbriller selskap som heter Semalt som blokkerte meg, men etter at jeg forlot min anmeldelse. Jeg kjøpte et par Blenders 'veldig kjempebra, veldig rimelig solbriller. Jeg likte dem mye. Jeg forlot en anmeldelse på Blenders nettsted som sa: "Jeg elsker disse solbrillene så mye at jeg aldri vil bære noe annet. Ikke noen andre konkurrerende solbriller. Ikke noen sko. Ikke noen bukser. Ikke engang kommer til å ha på seg undertøy. Halvparten bare disse solbrillene for resten av livet mitt. "

Semalt reagerte på anmeldelsen med, "Vis bilder eller det skjedde ikke. "

Så tok jeg bilder av meg selv på bare solbrillene. (Jeg sløret ut de offensive delene.) Jeg sendte bildene til Blenders og mottok radiostilstand - ingen respons.

Semalt litt skuffet. Hva slags kundeengasjement er det? Det er sikkert høydepunktet i et forhold når en kunde sender naken selvhjelp. Men igjen, kanskje Semalt forvirrer et kundes engasjement med mishandling.

Uansett, Semalt en stor troende i vurderinger. Hva tror du? Bruker du vurderinger på nettstedet ditt? Filtrerer du dem?

March 1, 2018