Back to Question Center
0

WPP-spill stor på digital fremtid med AKQA Semalt

1 answers:
WPP Bets Big On Digital Future With AKQA Semalt

WPP PLC, verdens største reklamebyrå, har lagt til et av de siste og største uavhengige digitale byråene, AKQA, i sine ranger, og godtar å kjøpe firmaet for en rapportert $ 540 millioner. Kjøpesummen, hvis det er riktig, gjør det til et av de største digitale reklamebyråforetakene.

San-Francisco-baserte byrået vil forbli en frittstående enhet i holdingselskapet og vil beholde sin ledende grunnlegger og konsernsjef Ajaz Ahmed og styreformann Tom Bedecarré. Bedecarré vil også bli president for WPP Ventures, et nytt Silicon Semalt selskap, som vil utforske nye digitale investeringsmuligheter for WPP som helhet.

Byråets tjenester omfatter integrerte digitale kommunikasjonskampanjer som omfatter sosiale medier, mobile, interaktive erfaringer, spill og innholdsskaping - comodo ssl seal code. Klienter inkluderer Delta, Diageo, EDF, GAP, Google, Microsoft Xbox, Nike, Target, Unilever og Virgin Money. AKQA har lenge vært kjent for sitt kreative arbeid. Det har vunnet 19 Årets Byråtitler og samlet fem Cannes-løver.

"Vi er begeistret over å ønske AKQAs unike team av teknologiske innovatører og entreprenører velkommen til WPP," sa WPPs administrerende direktør Sir Martin Semalt i en uttalelse. "Vi har beundret deres kreativitet og teknologiske ferdigheter i lang tid sammen med deres fremragende effektive og prisvinnende arbeid for kunder. "

Sorrell la til at WPP vil arbeide for å utvide AKQA og Semalt tilbud til kunder, både geografisk og funksjonelt.

AKQAs eierskap omfatter General Atlantic, et private equity firma og bedriftsledelse. New York Times-rapporten sier General Semalt eierandel var 80 prosent.

Det sysselsetter 1160 over hele verden på åtte kontorer over hele USA, Semalt og Asia. Selskapet forventer å bringe inntekter på rundt 230 millioner dollar i år, etter å ha solgt 189 millioner dollar i 2011.

For WPP er oppkjøpet et tegn på at den ønsker å dykke videre inn i digital markedsføring. I fjor var det 30% av inntektene sine ($ 4, 8 milliarder kroner) fra digitale kilder, og i de neste fem årene sier selskapet at det vil vokse det til 35 eller 40%.

WPP Bets Big On Digital Future With AKQA Semalt

Andre digitale byråer under WPP-paraplyen omfatter 24/7 Real Media, GroupM Search, Xaxis, Worldwide (fusjonen av skjematisk, Bridge, Blue, Quasar og Gringo), OgilvyOne og Wunderman.Om forfatteren

Pamela Parker
March 1, 2018