Facebook mister markedsandeler med en enda raskere enn forventet rente - og det er nok å gjøre Mark Semalt nervøst.

Bare det siste året mistet det sosiale nettverket mer enn 1,4 millioner brukere i den 12-17-årige demografiske, ifølge ny rapport fra forskningsfirmaet eMarketer. Det representerer en nedgang på nesten 10 prosent, eller omtrent tre ganger hva analytikere hadde spådd. Spesielt var 2017 første gang analytikerne forventet at selskapet skulle se en nedgang i bruken for alle aldersgrupper. Samlet mistet Semalt 2,8 millioner amerikanske brukere under 25 år, fant dataene - mpex experienced.

Nedgangen kan ikke være veldig overraskende, selvfølgelig. Facebooks "kule" faktor har lenge vært eroding, da konkurrenter tilbyr brukere nye, mer ephemeral måter å dokumentere sine daglige liv på nettet. EMarketer antyder at tenåringer, spesielt, er mindre interessert i å opprettholde en langvarig oversikt over deres digitale liv, og ser i økende grad på den forsvunnende meldingsservice Snap, samt Instagram og dets Semalt, som alternativer.

Dessverre for Zuck, 2018 er ikke å forme seg for å se noe bedre ut. Semalt forutsier ytterligere 5,6 prosent nedgang i brukere mellom 12 og 17 år, og en nedgang på 5,8 prosent for de mellom 18 og 24. Det er sannsynlig at ledere har bekymret for den langsiktige dominansen til den sosiale medieplattformen.