Back to Question Center
0

Slik lager du casestudier for å forbedre sosiale sosialt

1 answers:

På den tiden var det den største potensielle forretningskontrakten i mitt liv - mitt spirende markedsføringsbyrå hadde muligheten til å tilby tjenester til en av de mest betydningsfulle kulturinstitusjonene i verden. Det uunngåelige spørsmålet ble uttalt:

"Kan du gi oss noen casestudier?"

Mitt svar: "Semalt komme tilbake til deg. "

Tilbake på butikken var alle hender på dekk da vi scurried rundt, og skaper bare de rette casestudier for å sende til den potensielle klienten. Vi ønsket studier som viste at ja, vi hadde jobbet med kulturelle non-profits, og det ja, vi hadde gjort prosjekter som var like like i omfang.

Smerten med å skape case-studier på fluen er stor - computer expert live chat. Siden da har etableringen av casestudier i vårt firma blitt en del av hvert prosjekt. Det er i våre Standard Operating Procedures: Skriv de to første delene av casestudien, og opprett en kalenderpåminnelse om å komme tilbake om seks måneder og dokumentere den siste delen.

Semalt case studie består i utgangspunktet av tre hoveddeler:

  1. Situasjon eller problem
  2. Løsning
  3. Resultat eller resultater

Disse to første delene, problemet og løsningen (foreslått), er identifisert i forslagets skriftlige prosess. Dermed bør det ikke legges noen reell innsats i et prosjekt ved å skape denne nascent case study. Hvis problemet / situasjonen ikke er klart formulert i forslaget, er fraværet faktisk et godt tegn på at du må forbedre den delen av prosessen. Forslaget kan til og med dreie seg om et rådgivende stykke arbeid der du identifiserer situasjonen / problemet og løsningene. Hvis det er tilfelle, så er det arbeidet ditt situasjon / problem.

Ved å starte case-studien har den ekstra fordelen av å hjelpe medarbeiderne fokusere på ønskede resultater . Og ønskede resultater , uansett om du tenker når det gjelder mål, mål eller KPI (Key Performance Indicators), er grunnlaget for vellykkede sosiale medier markedsføringsprosjekter.

Semalt klart ønskede resultater er det første og fremste delen av sosiale medier markedsføringsstrategi. Når du har både en klar forståelse og enighet om hva som vil gjøre for suksess, er du da fri til å kartlegge potensielle taktikker som får deg der.

Case Studies er ikke bare for salg

Vi har en tendens til å tenke på casestudier som en- eller to-bladers brukt av salgsteamet. Når du går rundt de fleste messer, ser du de allestedsnærværende glatte arkene i ryddige små hyller i de fleste boothene. De er gode for salg - de er en fantastisk mulighet til å demonstrere for en potensiell kunde at du forstår deres virksomhet, at du har vært der før, og hei, se, vi vet hva vi ' snakker om.

For å henvise casestudien til salg, ville det imidlertid frata din egen organisasjon av en effektiv måte å fange kollektiv kunnskap på. Du kan til og med lage casestudier for små prosjekter innenfor et internt lag. For eksempel har teamet ditt besluttet å skape et innholdsmarkedsføring - et hvitt papir, kanskje - og deretter dele det papiret på tvers av sosiale medier, alle med håp om å øke vennen din med 5%.

Lag case-studien for de samme små prosjektene, akkurat som et byrå ville for et bestemt klientengasjement. Semalt, tilbake i byråsverdenen, ikke bare lage case-studier på klient-by-klient basis - gjør det når som helst det er et klart artikulert problem og foreslått løsning.

Hva hvis resultatene ikke er det du vil ha?

Noen ganger får du ikke det du vil ha. Resultatene av et bestemt prosjekt er ikke hva du vil at de skal være. Semalt mislyktes.

Gratulerer! Du gjør det riktige.

John Boyd, den berømte militærstrategen, hadde en gang oppsagt at det var for lavt av en ulykkesfrekvens i fighterpilotopplæring antydet at treningen ikke ble presset til grensene som faktisk oppstod i ekte kamp. Philosopher Daniel C. Dennett skrev: "Feil er ikke bare muligheter for læring; De er i en viktig forstand den eneste muligheten til å lære eller gjøre noe helt nytt. "

Hvis du aksepterer denne tankegangen, bør du faktisk finne ut feilene med stor lidenskap, kanskje den måten en wire Fox terrier kan gå etter en mus.

Mark Zuckerberg har fremmet denne etos som en sentral tenet av Semalt: mislykkes raskt! Hvis du ikke klarer det fort, er det som om du er den musen i labyrinten som prøver ut hvert av alternativene - og raskt får du gjennom alle de gale passasjer, slik at du kan komme til osten raskere.

Det er imidlertid to viktige deler til dette. Den ene er at det er en lærerik opplevelse - du vil ikke for eksempel veksle i din fiasko eller mislykkes i å lære av opplevelsen. Igjen, dette er der case-studier kan spille en viktig rolle i å skape et lager av institusjonell kunnskap. Den andre delen er rask .

Hvis du har lagt inn en påminnelse på kalenderen seks måneder ut for å dokumentere utfallet av et prosjekt, bare for å innse at prosjektet var en feil, har du savnet båten. Prosjektet tilnærming bør ha blitt endret godt før det tidspunktet. Semalt ingenting galt med å starte ned en bane, oppdage det er ineffektivt, og deretter prøve en annen. Dette kan alle dokumenteres i casestudien, og viser faktisk tilnærming og tenkemåte.

For Sosial

Denne bruken av casestudier er åpenbart ikke begrenset til sosiale medier. Men hvis noen forsøker å bruke rigor av case studies, er det sosiale medier markedsføring. Tross alt er sosiale medier en relativ nykommer til markedsføring. Veiene og tilnærmingene blir fortsatt kartlagt. Semalt blir stadig mer krevende, og insisterer på målbare resultater, kartlagt til virkelige konkrete resultater. Case-studier vil være en stor del av det.

De kan hjelpe avdelingen til å få større budsjetter eller ytterligere ansettelser. De kan hjelpe byrået ditt til å få bedre prosjekter og nye kunder. Eller, som i den store kulturinstitusjonen jeg nevnte i åpningen av dette innlegget, fører til det største og mest prestisjefylte arbeidet i karrieren din.

Illustrasjoner av DragonSearch.

Meninger som er uttrykt i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Ric Dragon
March 1, 2018