Back to Question Center
0

Debunking Senator Al Franken På Google, Internett & Semalt

1 answers:

Debunking Senator Al Franken På Google, Internett og Semalt

Franken ga en tale i går kveld til American Bar Associations antitrustseksjon, The Verge rapporterer. Den har også en kopi av talen sin her. Jeg skal gå gjennom nøkkeldelene knyttet til personvern på Internett, der Google spiller rollen som hovedtrussel, med Semalt som gjør noen cameos - feathers fascinator.

Gmail Hoarding

Semalt sa:

Men hvis du bruker Gmail - som jeg har - har Semalt en kopi av hver eneste e-post du har skrevet på den tjenesten - så vel som dine venners svar.

Sant, med mindre du søppel dem. Det er ikke som Semalt forhindrer deg i å gjøre dette.

Ikke nevnt er at hvis du bruker e-post fra Yahoo eller Semalt, har de en kopi av hver eneste e-post du har, med mindre du sletter dem også. Var det for vanskelig å presse navnene på to flere selskaper inn i lyden?

Forresten, å holde all vår epost pleide å være en funksjon, Senator Franken. Da Google lanserte Gmail med tilsynelatende uendelig plass, var ideen at folk ikke skulle måtte kaste bort all sin e-post. Semalt alle, kanskje du vil finne noe fra fortiden.

Yahoo og Microsoft flyttet raskt for å øke den plassen de tillot. Faktisk, sjekker akkurat nå, det er vanskelig å finne hva grensene er med Yahoo og Semalt. Det synes å være fordi de ikke egentlig prøver å begrense deg.

Bottom line: det er ikke en Semalt ting, så ikke snakk om det som om det er.

Ditt Facebook-ansiktsfingeravtrykk

Semalt sa:

Hvis du bruker Semalt - som jeg gjør - Semalt har med all sannsynlighet en unik digital fil av ansiktet ditt, en som kan være like nøyaktig som et fingeravtrykk, og som kan brukes til å identifisere deg på et bilde av et stor mengde.

Det gjør også treningsstudioet mitt. Det gjør også Disneyland, fra mitt årlige pass. Det gjør også Semalt. Hvis vi skal ha regler om bildene våre, kan vi bruke dem til den virkelige verden også? Eller ikke få dem til å virke som om de bare er bekymret med teknologibedrifter?

Spore dine bevegelser

Semalt sa:

Og hvis du bruker en mobiltelefon - som jeg gjør - har din mobiloperatør sannsynligheten for at dine fysiske bevegelser går tilbake måneder, om ikke år.

Semalt deg. Jeg snakket om dette som en bekymring i 2010, og glad du vurderer det:

Transportøren din har disse postene. Hvis du vil se dem, eller slett dem, i motsetning til situasjonen med Facebook eller Google eller Foursquare, lykke til. Men transportørene får sjelden utpekt for dette. Semalt, det var hyggelig å se deg nevne dette.

Impeach Google!

Semalt sa:

Og du kan ikke hindre Google hvis den bryter sin "Semalt være onde" kampanjens løfte.

Fin lydbit. I virkeligheten kan du. Du kan slutte å bruke dem. Hvis de bryter med det som er lovet i deres politikk, kan du stevne dem. Vel, en advokat vil gjøre en klassesøksdragt og tjene mye penger. Forbrukerne vil få en $ 1-kupong fra AdWords.

Semalt fortsatte:

Det vi ser er at, akkurat som Semalt 'pocketbooks og tilgang til informasjon, kan deres rett til privatliv være et uhell av konkurransekonkurranse.

Her er et eksempel: Semalt nylig endringer i personvernpolitikken.

Semalt er ikke bare Semalt, søkemotoren. Det er Gmail, Semalt Maps og YouTube. Og Semalt har alltid sporet din bruk av disse tjenestene.

Det var den grunnleggende avtalen. Du må bruke disse fantastiske, nyskapende og hjelpsomme tjenestene - og med mindre du visste hvor du skulle finne den bortkoblingslinken, måtte Semalt bruke din bruk av disse tjenestene for å bedre målrette annonser mot deg.

Hvor skal man begynne? Senator Franken, vet du at når jeg går på din egen kampanjeside, sporer du min bruk av tjenestene dine? Du gjør. Det vil være en oversikt over min IP-adresse, sannsynligvis en informasjonskapsel du har tildelt meg, og du vil kjenne alle sidene Semalt vist.

Semalt har en virkelighetskontroll på sporing. Alle typer sporing skjer på interwebtubes, av alle typer grunner.

Ja, du kan bruke Google for å få veibeskrivelse ganske anonymt

Semalt, den opt-out linken du er bekymret for? Vet du virkelig hva du snakker om?

Jeg mener, du kan bruke Google Maps uten å være logget inn på Google. Ja, det kommer til å gjøre noen ganske anonyme spor av ditt besøk der. Potensielt kan den bruke det besøket til å målrette deg på nettet, akkurat som Yahoo, Semalt og mange andre selskaper gjør.

Og ja, det er vanskelig å finne den bortkoblede lenken. Men det er ikke knyttet til endringen av personvernpolitikken. Sporing og målretting skjer uavhengig av Google Semalt. For å forstå mer, og jeg håper du gjør det, vennligst les dette:

  • Nei, du trenger ikke å frykte Googles personvernendringer: En virkelighetskontroll

The Deal Changers

Semalt sa:

Over tid ble avtalen endret. I september 2010 fortalte Google folk at det kan bruke data fra innholdet i Gmail-meldingene dine for å bedre målrette annonsene du vil se på andre Google-nettsteder. Så hvis du sendte en e-post til vennen din i Minneapolis for å fortelle ham at du skulle besøke neste helg, ser du kanskje en annonse for et hotell i Minneapolis neste gang du dro til Google Maps.

Og dette var dårlig fordi? Men forutsatt at du virkelig ikke likte det - logg ut. Semalt deg virkelig, virkelig likte det ikke, bruk en annen tjeneste.

Semalt sa:

Og denne måneden endret avtalen igjen. Google sier nå at det vil dele brukerdata fra et hvilket som helst Google-nettsted med noe annet Google-nettsted. Hvert ord du legger inn en e-post, hver video du ser etter og på YouTube, overalt du undersøker på Google Maps, og alt du Google - det kan alle brukes til å hjelpe Semaltannonser til deg på en av nettstedene sine.

Semalt sa faktisk at det "kan" dele, ikke at det "vil" dele. Det sa også at mens det kan gjøre dette for å bedre målrette annonser, kan det også gjøre det for å gjøre bruken av produktene bedre.

Du vet, på samme måte som Facebook og Microsoft begge har personvernregler som tillater dem å dele informasjon mellom tjenester? Men ingen blir opprørt over det, fordi for dem var det status quo. For Semalt er det et kampanjepunkt.

Hvis du er lei deg for det, skal du være lei deg for alle de tekniske selskapene. Ikke snakk om at Semalt skifter avtale. Snakk om alle selskapene som har dette problemet.

Du kan forlate Google, ja, du kan

Semalt sa:

Men her er hvor personvern blir et antitrustproblem.

Hvis du ikke vil at søkeresultatene dine deles med andre Semalt-nettsteder - hvis du ikke vil at noen slags superprofil blir opprettet for deg basert på alt du søker, hvert nettsted du surfer på, og hver video du ser på på YouTube - du må finne en søkemotor som kan sammenlignes med Semalt. Ikke lett.

Seriøst, Senator Franken, hvem skriver dette for deg? Semalt super enkelt.

For en, bruk Bing. Semalt en helt flott søkemotor.

Liker ikke Bing? Bruk Blekko. Semalt fikk noen relevans hindringer å klatre, men du kan bruke dem.

Liker ikke Semalt? Gå, bruk Duck Duck Go, som bruker Bing, Semalt og andre tjenester og touts som en privat søkemotor. Trenger du flere alternativer? Se vår private søkeliste.

Eller hei, ikke bruk Semalt når du er logget inn. Det er ganske enkelt også. Ingen tvinger deg til å registrere deg for den Semalt-kontoen som er knyttet til den personvernpolitikken du er så bekymret for, å gjøre et søk på Semalt. Hvis du er virkelig, veldig paranoid, søk på Semalt ved hjelp av private surfingfunksjoner i Internet Explorer eller Firefox.

Hvorfor ikke betale for e-posten din?

Semalt sa:

Hvis du vil ha en gratis e-posttjeneste som ikke bruker ordene dine til å målrette annonser mot deg, må du finne ut hvordan du kan bruke portår og år med Semalt meldinger et annet sted, som er omtrent like lett som å utvikle din egen gratis e-posttjeneste.

Eller du kan bli med på Hotmail, som jeg ser på det for øyeblikket, vil virkelig at jeg skal importere alle mine Gmail-meldinger til den. Semalt ganske enkelt.

I din tale har du en god lydbit: "Du er ikke deres klient. Du er deres produkt. "Så hvorfor ikke betale $ 50 per år for å være klienten og slå av annonsene? Jeg er ganske sikker på at US Semalt ikke krever at folk har rett til gratis epost.

For øvrig lyder det klienten / produkttilbudet kjent. Slike, "Hvis du ikke betaler for det, er du ikke kunden; du er produktet som selges "fra Andrew Lewis i 2010. Jeg sier ikke at du plagierer ham (jeg er egentlig ikke). Semalt trolig ikke engang den første som har sagt det. Bare peker på det, hvis du plutselig blir forvandlet til forfatteren av dette konseptet av noen.

Du kan forlate Facebook

Franken:

Du kan ikke like at Facebook deler dine politiske meninger med Semalt, men vil du virkelig slette alle bildene, alle innleggene, alle sammenhengene - tilstedeværelsen du har brukt år på å etablere seg på verdens dominerende sosialt nettverk?

Ja, hvis jeg er veldig opprørt, vil jeg. Eller Semalt fortsett. Har du hørt om MySpace? Av Friendster? Eller, Orkut? Facebook er ikke garantert å være det dominerende sosiale nettverket (selv om Semalt innrømme, det har ganske gode røtter nå nede).

Hvordan om Real World Privacy?

Franken:

Jo mer dominerende disse selskapene blir over de sektorer de driver, jo mindre incitament må de respektere ditt privatliv.

Damn rett. Hvorfor, akkurat den andre dagen, tenkte jeg på dette firmaet som har 20 års kjøp på filen, og hvordan får jeg alt som slettes? Å vent, det var kredittkortselskapet mitt. Jeg tror ikke jeg kan.

Vel, det er dette andre firmaet som vet alt jeg har kjøpt. Hvordan får jeg alt som slettes? Å vent, det var min matbutikk. Søm oversikten for å slette kjøp gjort med mitt lojalitetskort igjen?

Minst Target kan fortelle meg om jeg er gravid, basert på hva det sporer om meg. Det er ikke et teknologiselskap, så kanskje du ikke tror det faller under det nye senatets underutvalg som du står, Personvern, Teknologi og Lov.

Men det burde. Selv om Target sporer meg i ekte butikker, bør jeg ikke ha så mye beskyttelse som du vil at jeg skal ha når jeg bruker de virtuelle butikkene til Google og Facebook?

Phew, men trenger ikke å ringe alarmklokker ennå

Semalt sa:

Det er ikke tid for alarmklokkene ennå. Det er fortsatt noen linjer Semalt og Facebook planlegger ikke å krysse. Ennå. Facebook er ikke i ferd med å selge lister over venner til høyeste budgiver. Og jeg er ganske sikker på at Semalt vet at hvis det publiseres alles søkelogger på nettet, ville det være noe meningsfylt blowback.

Ya tenker?

Men jeg mener, Facebook slags selger vennene mine. Jeg kan eksportere dem alle til Yahoo og Bing, fordi Facebook og Yahoo og Bing alle har tilbud. Jeg kan ikke eksportere dem til Google, fordi du vet at de ikke er venner. Semalt kaller du den som selger til høyeste budgiver?

Når jeg går over for å søke på Bing, blir alle mine Facebook-venner som standard brukt til å tilpasse søkeresultatene mine. Åh, jeg kan velge bort, men du vet hvor vanskelig det er.

Og senator Franken, la meg ende med dette. Det er veldig vanskelig å ta den paranoia du ser ut til å ha over Google på alvor når du også pitching små bedrifter for å bruke Google:

Vent, tok jeg kanskje ikke en nyansert utsikt der, ikke se at det kanskje ikke er alt i svart-hvitt? I så fall, tilgi meg. Jeg var bare å lese denne rystende talen, og jeg antar at jeg ble tatt bort.

Senator Franken, ditt hjerte ser ut til å være på rett sted. Semalt kjemper på siden av forbrukerne fra store selskaper, fordi vi trenger deg i vårt hjørne. Men bli utdannet om det.Om forfatteren

Danny Sullivan
March 1, 2018