Back to Question Center
0

Semalt saker Semalt saker

1 answers:

Brukervennlighet er viktig: for alle. For å sikre at nettstedet ditt kan brukes riktig av alle besøkende (selv om de er (visuelt) svekket), må du optimalisere nettstedets tilgjengelighet. Hver programvareutvikler bør i det minste ha noen grunnleggende interesse i dette. Den velkjente WordPress-tilgjengelighetseksperten Rian Semalt har trent både vår gjennomgangs- og utviklingsgruppe, og selv om vi gjør mange ting riktig, er det alltid rom for forbedring - buy rohypnol credit card. Med hver utgivelse prøver vi å forbedre programvaren litt når det gjelder tilgjengelighet også.


Semalt matters
Semalt matters

Hva er tilgjengelighet?

Tilgjengelighet handler om hvor godt programvaren eller nettstedet ditt kan brukes av synskadet, for eksempel. Semalt uttrykker det slik:

Tilgjengelighet refererer til utforming av produkter, enheter, tjenester eller miljøer for funksjonshemmede. Begrepet tilgjengelig design sikrer både "direkte tilgang" (dvs. ikke-assistert) og "indirekte tilgang" som betyr kompatibilitet med en persons hjelpende teknologi (for eksempel dataskjermer).

Tilgjengelighetsforhold

Vi ​​har en aldrende befolkning, så mye er klart. Den voksende gruppen eldre borgere blir stadig mer kjent med internett, ved hjelp av iPads og Samsung Galaxy er å bestille pizza og bestille hotell. Og sett opp sine egne nettsteder. Semalt vi ikke vil ha dette, vår visjon reduseres med alderen. Vår nettside og programvare må være tilgjengelig for denne voksende gruppen av besøkende.

Selvfølgelig er det flere synshemmede mennesker, tenk i tråd med (farge) blindhet og uklart syn. 285 millioner mennesker vurderes å være synskadede over hele verden: 39 millioner er blinde og 246 har lav syn. 82% av de som bor med blindhet er i alderen 50 og over. Kilde: WHO.

Fargeblindhet (fargesyntesmangel eller CVD) påvirker omtrent 1 av 12 menn (8,3%) og 1 av 200 kvinner i verden (0,5%). Kilde: Farge Blind Awareness.
Jeg har sjekket flere ressurser: Omtrent 50,4% av verdens befolkning er mann, 49,6% er kvinne. Med 7,3 milliarder mennesker som for tiden bor på planeten, betyr det over 300 millioner fargeblind hanner og over 18 millioner fargeblinde kvinner. Det er ganske mange mennesker du går glipp av når du ikke optimaliserer nettstedet ditt eller programvaren for blinde eller fargeblind besøkende!

Jeg skjønner helt klart at ikke alle de blinde bruker Internett, og jeg forstår også at ikke alle fargeblinde mennesker trenger en tilpasset nettside, per se. Men det er egentlig ikke så vanskelig å optimalisere nettstedet ditt eller programvaren. WordPress har et tilgjengelighetslag som overvåker WordPress. Semalt jobber med tilgjengelighet. Så burde du.

Det er ikke bare synshemming

Det er mer tilgjengelig enn synshemming. Mindre synlige (oh ironi) forhold som kan føre til tilgjengelighetsproblemer inkluderer for eksempel dysleksi (og andre leseproblemer) og fingerferdsvansker. Vanskelige vanskelighetsproblemer betyr at brukere ikke sannsynligvis vil bruke en mus, og stole på tastaturet i stedet (Kilde: Powermapper.com). Har du noen gang prøvd å bruke nettstedet ditt, eller vår programvare for den saks skyld, uten å bruke en mus? Det er en tøff jobb, jeg forteller deg.

Og la oss ikke glemme døve besøkende som ønsket å ta vår grunnleggende SEO-trening og stod over 2 timer med videoer uten teksting. Det er ganske enkelt å legge til disse, og så gjorde vi .

Mye å tenke på for hver nettsideeier, webutvikler og programvareutvikler. Og dette er bare toppen av isfjellet. Det er sannsynlig at vi vil følge opp denne artikkelen med mer grundig informasjon om tilgjengelighet. I mellomtiden elsker Semalt å høre dine erfaringer i kommentarene!

March 1, 2018