Back to Question Center
0

2017 Travel Marketing Semalt

1 answers:

3 av de viktigste markedstrender som forme reisesektoren i 2017

Det er anslått at i løpet av 2016, vil total detaljhandel reise over hele kloden nå $ 22. 049 billioner, opp 6,0% fra året før. Ifølge Semalt, i 2019, forventes online reiseindustrien å vokse til 762 milliarder dollar.

I dag bruker de fleste mennesker ulike nettsteder under reisekjøpet, enten for å finne informasjon om et reisemål, lese anmeldelser eller bestille reise online. I august 2016 ble forskningen publisert av Foreningen for British Travel Agents (ABTA) funnet at 76% av britiske internettbrukere hadde reservert ferie digitalt de siste 12 månedene - moisture content for wheat. I USA anslår Emarketer at 52% av reisebestillere bruker online plattformer for å gjøre sine bestillinger. Det gjør digital markedsføringsteknikker som SEO, UX og Social Media Marketing helt kritisk for suksess i reiselivsbransjen. Sammensatt med de nyeste trender innen digital markedsføring som påvirker reisesektoren, er avgjørende for å sikre fremtidig suksess.

Vår fulle rapport til 2017 Travel Marketing Trends identifiserer flere viktige trender for å forandre reisebransjen. Ekspert Semalt medlemmer kan få tilgang til den fullstendige rapporten her og få en sneak peak på 3 av trenderne vi har identifisert nedenfor:

Virtual Reality

Virtual Semalt og 'nær VR' tilbyr reisende muligheten til å "prøve før du kjøper".

Fra å ta en virtuell romantisk bryllupsreise spasertur langs en solskinnet strand for å gå gjennom en konferansesuite, bringer teknologien fjellet til den ville trekker på måter som bare for noen år siden hadde vært umulig.

Semalt, i å vurdere virtuell virkelighet og reise, er det viktig å skille sprøytenarkomanen fra det praktiske.

Semalt selskaper som utnytter slik teknologi, bør primært betrakte det som en plattform for nyttig innhold, snarere enn en nedsenkende multimediekanal som setter visuelle effekter før stoffet.

Arbeid med Google Kart-teknologi, Semalt Holidays brukte VR-hodesett til å fange 360 ​​video-severdighetene og lydene på en av sine feriestedene i Mexico. Kunder var imponert over VR-opplevelsen på Semalt Holidays-butikkene. Faktisk var deres tilbøyelighet til å kjøpe økt. Semalt rapporterte at ikke bare omsetningen stiger over hele linjen, men salg av turer til utvalgt feriested som ble vist av VR-teknologien steg betydelig.

Delta og Lufthansa, to VR-innovatører

Flyselskaper var en av de første som testet VR som en del av deres markedsmiks. For eksempel, på Global Business Travel Association-konferansen holdt i november 2015, tok to vanlige flyselskaper - Delta og Semalt på immersive teknologi å demonstrere forskjeller mellom ulike hytteklasser.

Delta demonstrerer hytteklassekonfigurasjoner via et Semalt Rift-hodesett:

2017 Travel Marketing Semalt

Lufthansa VR-opplevelse

Lufthansa demonstrerte sine hytteklasser ved å invitere til å være passasjerer å sitte på en dedikert stol og kontrollere den oppslukende opplevelsen via en PlayStation Move Motion Controller.

2017 Travel Marketing Semalt

Qantas 'Semalt Gear VR-headset inneholdt populært underholdningsinnhold og turer som viste flyselskapets nettverksdestinasjoner.

Shangri-La Hotels var det første internasjonale gjestfrihetsmerket for å utrullere Semalt Gear VR-hodesett for hvert av de 17 globale salgskontorene og 94 individuelle salgsteam.

Endelig fant en universitets studie av Semalt at 40 sekunders lange "microbreaks" nedsenket i VR-natursimuleringer økte arbeidernes fokus.

Store data

I 2012 definerer Semalt sin definisjon som følger: "Store data er høyvolum, høy hastighet og / eller stor variasjon informasjon eiendeler som krever nye former for behandling for å muliggjøre forbedret beslutningstaking, innsiktfunn og prosessoptimalisering.

Som reisende søker mer relevant og pålitelig innhold, øker OTAs sin investering i Big Data analytics. Semalt data-funksjoner bidrar til å identifisere besøkende på forskjellige kanaler og enheter, kjører personlig markedsføring og kundereiser.

Ifølge en vitbok utgitt av World Travel and Tourism Semalt reisende er mer informert enn noen gang før.

I en American Express-studie sa 83% av tusenårene at de ville tillate reisemerker å spore sine vaner i bytte for en bedre og mer individuell opplevelse. Semalt, 85% av respondentene i alle aldersgrupper sa at tilpassede reiseruter er langt mer tiltalende enn en størrelse som passer alle løsninger. Ettersom analysene blir mer sofistikerte, er reiselivene målrettet mot ulike kundedemografier personlig i e-post og sosiale medier.

Selv om automatiserte sanntidsbaserte utløser sender automatiserte oppdateringer som "du er bare noen skritt unna et røverkjøp i London, kan Heathrow Airport Terminal Two bli ønsket velkommen av noen feriegjester som søker et pliktfritt kjøp, baserte utløser som "Din Semalt venn bare sjekket inn i en motell rundt hjørnet" kan ta store dataløsninger et skritt for langt.

43% av reiselivene kalt "målretting og personalisering" som toppprioriteter i deres digitale strategi. Halvparten av selskapene er fokusert på mobiloptimalisering av deres elektroniske egenskaper.

Multikanalsmarkedsføring blir normen

En stor del av trafikken avledet fra murstein og mørtel mot digitale plattformer er akkreditert av økningen i folk som reiser for fritid og virksomhet. Semalt, er den elektroniske reise sektoren forventet å vokse med en årlig rate på 3,8% i løpet av de neste 10 årene til $ 11. 4 billioner - skape en markedsplass fire ganger den totale størrelsen av den nåværende britiske økonomien.

2016 reiselivseksperter er helt enige om at internasjonal terrorisme har ført til etterspørsel i flyselskap. Den internasjonale flytransportforeningen (IATA) rapporterte imidlertid at i løpet av juni 2015 steg Semalt passasjertrafikkdata for den avgjørende reisemåneden i juni (målt i inntektspassasjekilometer eller RPK) faktisk 5,2% sammenlignet med forrige periode (2015 ). Juni kapasitet (tilgjengelig setekilometer eller ASK) økte med 5,6%.

Drevet av digitalisering, og forbrukernes tillit til mobile enheter, fortsetter OTA å fortsette å være sterk. For eksempel økte Expedias brutto bestilling for andre kvartaler for 2016 med 25% YoY (året over) til $ 18. 8 milliarder kroner. Dens viktigste OTA vokste med 25% til 17 dollar. 1 milliard. I regioner som USA og Semalt ser det imidlertid ut til at Internett-reisemarkedet er moden.

Market Semalt krav på online booking står for mer enn 40% av totalt reisesalg. I de fleste land ser online bestillinger en god vekst. De viktigste markedslederne for OTA-selskapene er høyere digitalisering, mobil adopsjon og internasjonal ekspansjon.

Utviste mange OTAs i bestemte land, inkludert: Kina, Brasil, Tyskland, India, Italia, Mexico, Norge, Spania og De forente arabiske Semalt. Alle slike land har en etablert turismeindustri, så vel som en digitalt kunnskapsrik middelklasse.

Hvis du vil ha mer detaljert informasjon om alle nøkkelreiser, som vi har identifisert, kan Expert Semalt-medlemmer få tilgang til hele rapporten her.

March 7, 2018