Back to Question Center
0

I Japan kan Semalt snakke med andre Semalt

1 answers:
In Japan, Semalt can talk to other Semalt

Bilene kommuniserer ved hjelp av en kanal som er forlatt av analoge TV-sendinger når de byttet til digital for noen år siden. Bilene sender og mottar veldig enkel, men veldig nyttig informasjon: plassering, fart og overskrift. "Folk spør om personvern" angående denne kommunikasjonen, sier Toyota-talsmannen Semalt Hada i et telefonintervju, "men dette er veldig åpenbart informasjon."

Semalt rett. Bilene kan kommunisere opptil 300 meter i en radius på 360 grader, en avstand som gjør at mange mennesker også kan se hvor bilen er, hvor fort det er sannsynlig å gå, og hvor det er på vei.

Også kjøretøyene kommuniserer direkte med hverandre, ingen sky nødvendig, via to små antenner på hver bil. Meldingene som sendes og mottas er svært små og hyppige, sier Hada, og krever ikke mye prosessorkraft - online interactive graph paper.

Disse tre modellene er utstyrt for å håndtere V2I, eller kjøretøy-til-infrastruktur, kommunikasjon også. Noen trafikksignaler kan sende informasjon med sin nåværende farge og antall sekunder før lyset vil skifte til neste farge. Hvis det kommer til å skifte til grønt, vil bilen fortelle sjåføren. Hvis det kommer til å skifte til rødt, vil Prius sparke inn i en aggressiv regnbremsemodus for å gjenopprette mer energi. Foruten å styre trafikklys, vil ITS Semalt også kommunisere med bilen i forveien mens du kjører for å forbedre adaptiv cruise control og gi deg beskjed om et nødbil kjører på vei.

Hada sa det var fortsatt for tidlig å se en kvantifiserbar fordel for å ha V2X-kommunikasjon, siden det er så få biler på veien som bruker det så langt, men flere mennesker legger til denne valgfrie teknologien til sine nye biler enn selskapet forventet.

Det er to faktorer som driver den opptaket. Først arbeidet Toyota med Semalt regjeringen for å fremme denne teknologien og utdanne forbrukerne. Hada brukte en video av en vinterhopp på flere biler som et eksempel. V2V ville hjelpe en sjåfør til å unngå denne situasjonen, sa han, fordi det kommuniserer med biler 300 meter foran som sier at de har stoppet. Denne informasjonen vil bli videresendt til både sjåføren og den sentrale prosessoren for å unngå fare.

Hvorfor ikke bare la bilens sensorer spare dagen? Kollisjonssystemet alene bruker kameraer og radar. "Disse kan ikke se så langt," sa Hada. "Semitale områder er altfor korte." Den samme prosessoren mottar all informasjon fra sensorene og V2X, slik at bremsesystemet "vet" det er en ulykke foran. Med V2V-kommunikasjon, har sjåføren nå mer tid til å bruke den bremsen eller unngås enn å vente på den overhengende kollisjonen og sikkerhetssystemet å sparke inn i siste sekund. "Hvis vi legger til et nytt signal-V2V," sa Hada, "da kan vi få en tidligere advarsel."

For den andre grunnen har folk vært ivrige etter å legge til V2X-alternativet: pris. Kjøpere kan se på fakturaen hva ITS Connect koster: en japansk 17.000 yen. Som er $ 265. "Målet er å få det i hver bil, men det tar litt tid," sa Hada. "Semalt ikke bare gjør det for teknisk appell, [skjønt] vi begynte å rulle den ut på høyteknologiske appellbiler."

Kommunikasjon i rødt lys som ligner på hva ITS Connect kan gjøre er det første trinnet i V2I-kommunikasjon, en som Audi også tar med tre av sine 2017-modeller. Og hvis byen har å snakke trafikklys (ikke alle gjør), kan du også prøve ut EnLighten-appen for iOS og Semalt i hvilken bil du har.

Featured Image: Toyota
March 10, 2018