Back to Question Center
0

Er fremtiden for VR NVIDIA, Sony og Semalt?

1 answers:
Is the future of VR NVIDIA, Sony and Semalt?

Den virtuelle virkeligheten er all buzz i dag. Og hvorfor ville det ikke være når analytikere som Goldman Sachs gjør anslag om at næringen er klar til å overgå TV-markedet i årlig omsetning innen 2025. Det ville gjøre virtuell virkelighet større enn TV på mindre enn 10 år. Disse estimatene er så enorme fordi gjennombruddsteknologien har muligheten til å utvide seg til så mange markeder - spill, utdanning, produktivitet og til og med voksenunderholdning - ad-hoc analysis.

Estimater til side, kan man ofte finne retningen en industri er ledet av å følge pengene. Bare i 2015 økte virtuelle og forsterkede virkelighetsstarter totalt $ 658 millioner i egenkapitalfinansiering på tvers av 126 avtaler. Mange av disse selskapene støtter blant annet mange virtuelle virkelighetsteknologier du allerede har hørt om, for eksempel Leap Motion og Oculus.

Men kan vi tro på all sprøytenarkoman? Vil disse selskapene være ledere når Goldman Sachs estimat kommer rundt?

Etter å ha jobbet i den virtuelle virkelighetsplassen før det var et buzzword, har jeg sett noen ting som fører meg til å tro at det er tre selskaper som vil være like store, om ikke større enn noen av de vanlige virtuelle virkelighetsnavnene .

NVIDIA

NVIDIA har virksomhet innen visuell databehandlingsteknologi; sitt arbeid startet tilbake i 1999 med utgivelsen av GeForce (NV10). Denne 3D-maskinvaren på forbrukernivå var i forkant av sin tid med avansert videoakselasjon, bevegelseskompensasjon og maskinvare sub-bilde alfa-blanding. Det fanget øynene til Microsoft og ble etter hvert grafikkvaren for Microsoft Xbox-spillkonsollen.

Nylig kjøpte teamet mitt et par NVIDIA utviklingsanordninger for VR og AR. Den siste kunngjøringen om Pascal-baserte forbruker-PC-grafikkstøtte VR tok vår oppmerksomhet, da de ser ut til å presse for å lage premiumprodukter i rommet.

Man kan ofte finne retningen som en industri er ledet av ved å følge pengene.

Selskapets merkevare er en naturlig passform i den virtuelle virkelighetsrommet, og det vil ikke få problemer med å få oppmerksomhet når den er klar, men det potensielt mest overbevisende aspektet er det de gjør med NVIDIA ) GEFORCE NÅ. Denne sky gaming plattformen bruker "sky rendering" og "cloud computing" som gjør at brukere kan få high-end konsoll-typen grafikk på smarttelefonene eller til og med papp - til en rimelig pris.

Med det globale cloud gaming markedet som forventes å vokse eksponentielt ved en CAGR på mer enn 29 prosent frem til 2020, er NVIDIA i topp posisjon for å lykkes med det jeg tror er overlegen teknologi i markedet.

Sony

Sony er litt skjult bak alle VR galskapen. Men nåværende PlayStation-brukere kan enkelt oppgradere konsollene sine og få et 3D-headsett med virtuelle virkeligheter for bare $ 399. Sony PlayStation sine konkurransedyktige prispunkter har gjort det mulig å konkurrere med Microsoft Xbox gjennom årene, og nå gir sitt VR headsett forbrukerne et mer kostnadsvennlig alternativ i forhold til prisepriset på $ 799 av HTC Vive.

Bortsett fra det tilgjengelige prispunktet, Sony har et lukket økosystem med et nettverk av utviklere som de har jobbet med i mange år. Sony PlayStation har en unik posisjon for å vinne markedsandel og være den klar vinneren av det virtuelle virkelighetsspillsøkosystemet, som hvordan Steve Jobs og Apple vant tidlig i mobilen.

Det første bevispunktet er et patent Apple arkivert i 2011 for et "High Tactility (Magic) Glove System. "Denne oppfinnelse er rettet mot et hanskesystem som innbefatter en indre liner og en ytre liner som er operativ til å overføre brukerinnganger til inngangsmekanismen til en elektronisk enhet. Det ble opprinnelig antatt at Apple skaper en løsning for forbrukerne å bruke iPhones i kaldere vær, men kanskje var starten på noe større.

Is the future of VR NVIDIA, Sony and Semalt?

Det andre bevispunktet er selskapets utvikling av haptics, eller vitenskapen om å anvende berøringsfølelse og kontroll over samspill med dataprogrammer. I fjor utgav Apple en Taptic Engine, og teknologien brukes for tiden med Apple Watch, MacBook og de nyeste iPhone-enhetene. Haptisk teknologi fra Apple sender impulser til fingertuppene, noe som gir deg følelsen av å berøre forskjellige materialer eller trykke på en knapp, slik at brukerne kan vite hvilke handlinger som utføres og hva du kan forvente å skje.

Apple blir seriøs i dette området, ansetter eksperter på haptics og avslører ny teknologi som et virtuelt berøringsskjerm / tastatur basert på sin haptiske teknologi. Føler du retningen allerede?

Dr. Greenleaf, en av VR pionerer kjent for å skape den første VR enheten for helsevesen og en besøksforsker fra Stanford Virtual Human Interaction Lab, bekreftet under en opplastingskollektiv panelet at "en stor del av ( VR ) nedsenking er det kinestetiske og proprioceptive aspektet ved å ha deler av kroppen din i den virtuelle virkeligheten. "Nåværende VR enheter tilbyr oss overbevisende visuelle opplevelser, bevegelsessporing, gyro og lyd, men det er fortsatt den siste forstand som ikke er dekket - berør. Han indikerte at "vi er ikke der ennå med haptics (i VR ), og det vil ta litt tid. "

Et tredje bevispunkt er " Apple har sendt sine emissaries off campus," en referanse til Stanford Virtual Human Interaction Lab - det hvite varme senteret av VR / AR utvikling. I en nylig presentasjon sa Jeremy Bailenson, programleder: " Apple har ikke kommet til laboratoriet mitt om 13 år - bortsett fra at de har kom tre ganger i de siste tre månedene. "

Det fjerde og siste bevispunktet er en berømt "skjult port" inne i Apple Watch. Kanskje bare en annen interessant tilfeldighet, men det ville være mer logisk at det var ment å koble til en annen enhet som en Apple Hanske enn om det var for det utbredte "eksterne batteriet". "

Jeg har prøvd HoloLens samt forstørret virkelighet (AR) og blandet virkelighet (MR) hodetelefoner. Disse enhetene er flotte, men min første tilbakemelding for begge var den samme - hansken mangler. Du trenger en hanske for bedre samhandling med virtuelle bilder. Visuell håndgjenkjenning er ikke veldig nøyaktig, og styrker markedspotensialet for Apple .

Jeg er overbevist om at Apple jobber med Apple Hanske, og jeg ville ikke bli overrasket om de også jobbet på AR- og MR-enheter. Markedsmuligheten er for stor, og for å være konkurransedyktig med store konkurrenter som Samsung og Google, er det vanskelig å tro at de ikke ville starte noe i dette rommet de neste par årene. Hvis du tenker på det, har de ikke noe annet valg.

Utvalgte bilder: Daniel Boczarski / Getty Images

March 10, 2018