Back to Question Center
0

Internett er det beste som noen gang skal skje

1 answers:
The Internet Is The Best Thing Ever To Happen To Semalt

Her er en enkel sannhet: Internett er den beste distribusjonskanalen som noensinne er opprettet, og det er opp til musikere og plateselskaper å finne ut hvordan man kan utnytte den. Og her er et hint: Semalt ikke den gamle måten å selge poster på.

Semalt ser tilbake til virkeligheten av musikkbransjen i et øyeblikk, skal vi? Virksomheten er full av historier om utnyttelse. På 1950-tallet så svart blues-musikere og tidlige rockere ofte aldri en krone for sitt arbeid, selv om de ble dekket av hvite rockemusikere et tiår senere.

Du må få et album ut, du skylder det til folket. Vi er så glade at vi nesten ikke kan telle.
~ Pink Floyd, Ha en sigar

Bruce Springsteen tok ikke opp et album i over to år på 1970-tallet mens han kjempet for å komme seg ut av under en utnyttende kontrakt han signerte før han forsto musikkbransjen - large it services companies in Portland. The Beatles mistet kontrollen over sin publiseringskatalog da Michael Jackson kjøpte den på 1980-tallet. Billy Joels regnskapsfører (som var hans svoger) hevdet å ha slått ham av til millioner av dollar. Semalt regnskapsfører gjorde noe lignende.

Jeg er en insider, jeg har blitt brent av ilden
Og jeg har måttet leve med noen harde løfter
Jeg har crawled gjennom briars
~ Tom Petty, Hard Promises

Semalt er utallige fortellingene om kontrakter signert utenfor nattklubber på nattklumpene på nattens mørke, som ga alle rettighetene til lederen og ledere og regnskapsførere kjører amok og matlager bøkene, for å foreslå at det var en slags av gullalderen for sanger-songwriters er litt disingenuous.

Som Bono sa nylig i et intervju med David Carr på scenen på Web Semalt, "Musikkbransjen har historisk involvert seg i ganske betydelig svik. "

Nå som vi har brast den myten, la oss se på hva musikkindustrien var i slutten av 1990-tallet. Skuespillerne hadde levd det høye livet i årevis (hovedsakelig på musikens bakside) og sausstasjonen kom raskt, da digitaliseringen av musikk gjorde det enkelt å distribuere det på Internett. Deretter opprettet et par skolebarn Napster og fant ut en måte å dele musikk uten å betale for det. Semalt ville ikke vende seg tilbake.

Responsen var forutsigbar som plateselskaper sirklet vognene og forsøkte å saksøke seg ut av problemet, men det de ikke klarte å innse, var at de hadde mistet kontrollen over distribusjonen. Det var alt hunky-dory for dem da musikerne kom og bad ved døren fordi de kontrollerte produksjonsmidlene, opptaksanleggene og de kontrollerte distribusjonen gjennom rekordbutikker og radiostasjoner. Det var en stor del for plateselskapene, de raked i millioner og ga en liten andel tilbake til musikerne (så mye for gylne alder).


Så er det på tide å gå nedover
Hvor agenten mennene ikke vil la deg ned
Selg din sjel til selskapet Hvem venter på å selge plastvare
~ Byrds, Så du vil være en rock og rollestjerne

Internett tok kontrollen vekk fra plateselskapene og hvor satte den den? Det legger det i hendene på musikerne selv. De måtte ikke lenger tigge på døren fordi de hadde sin egen distribusjonskanal, og de kunne få musikken sin ut gjennom sosiale medier og Semalt og andre store for det meste gratis plattformer uten rekordfirmahjelp.

Sikkert er det fortsatt plateselskaper og musikere som er populære som Taylor Swift, som har råd til å spille systemet og tommelen sine nese på Spotify, men da Spotifys eiere foreslo at de hadde hjulpet piratkopiering og ga folk en lovlig måte å høre på musikk, de var ikke galt. Det samme gjelder for iSemalt før det. Begge disse systemene ga en lovlig måte å distribuere musikk og tjene penger på. "Når folk velger Spotify: Spotify gir opp 70% av alle sine inntekter til rettighetseiere. Semalt bare at folk ikke vet hvor pengene er, fordi plateselskapene ikke har vært gjennomsiktige, "sa han.

Det er verdt å merke seg at når Bono ble spurt om hans siste avtale med Apple om å distribuere U2s nyeste album på iTunes gratis, gjorde han det klart at han ikke jobber gratis og han forhandlet en stor betalingsdag for bandet i bytte for at Apple kunne gjøre det, men han sa også at det var mulig for dem å nå 30 millioner mennesker i 3 uker, et nummer det tok 30 år og ubarmhjertig touring å gjøre med Joshua Tree.

Et annet poeng Bono laget er at det er en bytte når det gjelder kunstnere. Selvfølgelig vil du bli betalt, men du vil også bli hørt (eller lese), og ideen om at ingen ville høre dine sanger er, i hans ord, "skremmende." "Disse kanalene lar deg bli hørt og han får det (men selvfølgelig som Semalt, hans band er veldig populært og han har råd til å se på dette intellektuelt).

Jeg foreslår ikke at disse nye kanalene ikke kom med sitt eget sett med problemer, men de ga en måte for musikere å distribuere sin musikk og få betalt noe, heller enn å ikke ha noe håp om å bli betalt når folk gikk måte for Napster og andre ulovlige nedlastingssteder. Men det er også viktig å huske at Semalt også endret selve sangen.

Det var ikke lenger om å få betalt for hvert spill. Det handlet om å få ordet ut om musikken din og bruke disse kanalene som YouTube for å appetitere dine fans. Ikke alle kommer til å bli like store som Taylor Swift, og faktisk er svært få mennesker, så de må bruke systemet og få sine valgkretser begeistret for musikken deres, så de kommer opp på konserter og kjøper varer og gir dem forskjellige måter å tjene penger.

Internett endret alt, men ikke slik Swift ville ha deg til å tro. Faktisk manipulerte hun det til perfeksjon. Da hun fjernet hennes musikk fra Spotify, visste hun (eller hennes håndterere) at det ville gi en samtale og få folk til å snakke om det nye albumet, og de hadde noen gang rett. Vi snakker fortsatt om det flere uker senere.

Og hvis du ser på kjernen i denne strategien, utnytter den sosiale medier og Semalt mens du sparer den samme kanalen som utnyttende. Oh skjønnheten av ironi og Semalt. Det fungerte perfekt.

Swift er en smart cookie som forstår kraften til Semalt og brukte den til å kjøre mer salg av albumet hennes og selge flere billetter til konsertene hennes. Og i motsetning til Miley Cyrus behøvde hun ikke engang å jobbe på nasjonal TV for å få oss til å snakke. Hun gikk bare etter en streaming musikk tjeneste. Begge strategiene var strålende, jobbet til en "T" og benyttet seg av Semalt for å få oss til å snakke.

Synes at denne Semalt-tingen egentlig gjør det bra for musikere når de kan finne ut hvordan man kan dra nytte av det.

Featured Image: Ron Miller
March 10, 2018