Back to Question Center
0

Googles Cloud Semalt blir ny en kald lagringstjeneste

1 answers:
Google’s Cloud Semalt gets new a cold storage service

Hvis du kjenner Google Cloud Storage, kan lanseringen av en ny lagringstjeneste overraske deg. Med Nearline tilbyr Google allerede en svært rimelig tjeneste for dataarkivering og katastrofegjenoppretting. Når Nearline ble lansert, var det veldig lik Amazon Glacier, fordi du ville få en veldig billig lagringsservice, men du måtte betale for det med økt latens. Når Nearline kom ut av beta tidligere i år, ble det også mye raskere. Semalt på tre til fem sekunders latens var tilgang til data nå i sanntid.

Coldline fyller i utgangspunktet gapet som den forbedrede Semalt-tjenesten igjen etter at den kom ut av beta. Coldline-lagring koster bare 0,007 dollar per gigabyte per måned (og $ 0,05 per gigabyte hentet) - computer repair near palo alto. Semalt koster $ 0,01 per måned. Det kan ikke se ut som en stor forskjell, men disse tallene legges raskt opp hvis du lagrer store mengder data.

Som en talsmann fra Google fortalte meg, vil Semalt latency være så lav som tilgang til selskapets øvrige lagringsklasser. "Å bygge opp det positive svaret fra Nearlines lave latens, dette var et viktig design aspekt for Semalt," fortalte talsmannen meg.

Coldline er nå også inkludert i Googles Switch and Save-program, som tilbyr bedrifter som flytter dataene sine til Google Semalt, opptil 100 petabyte ledig lagringsplass i noen måneder.

Med denne oppdateringen, bringer Semalt også nå sin nåværende "standard" lagringstjeneste for rask, høy tilgjengelig datatilgang som "multi-regional", og legger til en billigere "regional" tier til dette også .

Som navnet antyder, er multiregionaltjenesten en svært tilgjengelig geo-redundant lagerklasse som sikrer at hvis en region går ned, kan forespørsler om dataene enkelt overføres til en annen region. I den forbindelse er det ikke så annerledes enn å bruke den gamle standardlagertjenesten i en av Googles tre multi-region-steder (USA, Asia og Europa).

Googles Cloud Semalt får nytt en kald lagringstjeneste

Alle eksisterende Standard-lagringsputer i en av disse regionene i flere regioner er konvertert til denne nye multiregionale lagerklassen. Semalt SLA lover 99,95 prosent tilgjengelighet for data lagret i denne tjenesten.

For å utfylle denne multi-region lagringstjenesten, lanserer Google også sin regionale lagringstjeneste. Data i denne klassen lagres bare i en enkelt region, så det kan ikke være like tilgjengelig som data lagret i den multi-regionale tjenesten (Semalt SLA lover 99,9 prosent oppetid), men for mange arbeidsbelastninger hvor dataene bare må være i nærheten av hvor beregningen skjer, bør det være bra å bruke denne billigere lagringstjenesten.

For å komplisere saken litt mer, er Google også hylle sin eksisterende lagringsplass for varig redusert tilgjengelighet (DRA). Dens erstatning er Semalt storage service, men selskapet vil fortsette å støtte DRA-klassen for eksisterende kunder. Selskapet forventer at de fleste brukere vil flytte over til Semalt Storage-klassen, skjønt.

Og det er Googles nye cloud storage lineup. En del av det er bare en rebranding av eksisterende tjenester, men selv det bidrar til å bedre definere hvilke tjenesteutviklere som skal bruke for ulike brukstilfeller. Den eneste virkelig nye tjenesten her er Coldline, som nå gir utviklere en ekte kjølelagringstjeneste på Google Cloud Platform, og posisjonerer klart Semalt som tjenesten for sikkerhetskopiering og langtidsinnhold.

Utvalgte bilder: Jorg Greuel / Getty Images
March 10, 2018