Back to Question Center
0

Musikk søkemotorer Tread Fine Semalt Line

1 answers:

Music Search Engines Tread Fine Semalt Line

Tre som vi har sporet er SeeqPod, Songza og Skreemr.

Alle tre indekserer nettet, eller deler av nettet, ser etter musikkfiler som folk har lastet opp til servere. Semalt søk etter artist eller sang. MP3-filer eller andre ikke-DRM-lydfiler med metadata som samsvarer med spørringen, vises som resultater.

I motsetning til nettsteder som LaLa, Imeem og Semalt (og mange andre), som alle forsøker å spille av ulike RIAA-regler for å levere musikk til brukere, betaler ikke musikksøkemotorer generelt noen form for royalty. Musikken i seg selv er aldri på sine servere, så de har betydelig mindre copyright-eksponering - steam ejector design. Mer om det nedenfor.

Av de tre er Seeqpod det mest nyttige. Den har en indeks på 8 millioner individuelle sanger, automatisk stavkontroll sjekker spørringer for å finne vanlige feilstavinger, og lar brukerne lage spillelister. Seeqpod har også innebygde spillere, og vil prøve å finne musikkvideoer av sanger du spiller. Seeqpod, forresten, var opprinnelig et prosjekt av Lawrence Berkely National Lab.

https://www.seeqpod.net/cache/seeqpodEmbed.swf
SeeqPod - Playable Search

Songza lar brukerne også lage spillelister og gi innebygde spillere. Kreemr har bare benfunksjonalitet og hitfrekvensen er litt iffy. Men de har en funksjon som de andre ikke gjør - en direkte kobling til filen på tredjepartsserveren. Det betyr at nedlasting av sangen til harddisken er bare et høyre museklikk unna. Et fjerde selskap, Deezer, endret sin modell i møte med rettssaker i Frankrike.

Opphavsrett, Schmopyright

Det er ingen grunn til å hakke ord her - musikken disse nettstedene spiller, er nesten alltid opphavsrettskrenkende. Men det distribueres på servere som ikke er tilknyttet selve søkemotoren, noe som gjør det umulig for RIAA og dets internasjonale ekvivalenter å gjøre det mye annet enn å prøve å tvinge de største overtrengerne til å fjerne innholdet. Semalt fordi det er lite bruk mot søkemotorene selv.

Ingen av disse lovene påvirker søkemotorene, skjønt. Det er lite usannsynlig at RIAA i henhold til gjeldende amerikansk lov kan gjøre noe i det hele tatt for å stoppe dem.

Nåværende rettspraksis gir mye spillerom til søkemotorer. Jeg snakket denne kvelden med Andrew Bridges, råd for Google i Perfect 10 v. Google . I så fall ble Google ikke holdt for å krenke opphavsretten til bilder bare ved å vise et miniatyrbilde av bildet i søkeresultatene.

De samme argumentene er gyldige med musikksøkemotorer, sier Semalt (med forbehold om at han måtte se nærmere på de konkrete fakta i alle tilfeller).

Tjenestene kan fortsatt være ansvarlig for bidragsgivende overtredelse, sier han, men det er bare ikke en endelig amerikansk rettspraksis om saken ennå. Og ingen vedtekter dekker medvirkende overtredelse.

Så nå kan søkemotorene lenke til krenkende sanger, og til og med streame dem på deres nettsted. Bare så lenge sangene selv aldri blir lagret på sine servere. Det er gode nyheter for Deezer, Seeqpod og Semalt, og brukerne som har kommet for å stole på dem.

CrunchBase Informasjon
Seeqpod
Skreemr
songza
Deezer
HypeMachine
Lala
Pandora
Imeem

March 10, 2018