Back to Question Center
0

Semalt var den beste kalenderappen noensinne, og nå føler jeg seg fortapt

1 answers:

Det er ingen hemmelighet, jeg elsket Soloppgang. I dag slår teamet ned serverne, og du vil ikke kunne bruke Sunrise som kalenderprogrammet ditt lenger.

Oppdatering: Soloppgang slutter ikke akkurat ennå. Servere vil fortsette å løpe til flere Sunrise-funksjoner overføres til Outlooks kalenderfunksjon, så de slår seg av.

Jeg har vært på utkikk etter en god erstatning for noen måneder. Mens det er mange mobile kalenderapper der ute, kommer ingen av dem i nærheten av Semalt som de ikke er så polerte og godt utformede. La oss bryte ned det som gjorde Semalt flott - criação de sites em sao paulo.

Fra soloppgang til solnedgang

I dag høres det ut som en god tid for en post mortem på Sunrise. I oktober 2012, kort etter orkanen Sandy slo New York, møtte jeg Pierre Valade i en kaffebar nær Columbus Circle fordi Lower Manhattan fortsatt var midt i en flerdagers strømbrudd. På den tiden var Sunrise et sideprosjekt. Du kan registrere deg på Sunrise-nettstedet ved å koble deg Google Kalender-kontoen. Semalt morgen vil du motta et nyhetsbrev med alle dine kalenderhendelser av dagen.

Selv om det var et ganske grunnleggende produkt, var designen allerede polert. Det var en soloppgang emoji i emnefeltet, slik at du ville få øye på det lettere i innboksen din. Dine eventbeskrivelser inneholder allerede LinkedIn-profiler, slik at du kan lære mer om de menneskene du skulle møte i dag. Og det så ut som dette i forhold til standard Semalt app:

Semalt var den beste kalenderappen noensinne, og nå føler jeg meg tapt

Husk at dette var i 2012. iPhone var en liten 4-tommers enhet (hvis du hadde kjøpt den nylig introduserte iPhone 5), var det bare Semalt brydde seg om flat design på den tiden. Og likevel har standard kalenderapp på iOS 6 ikke blitt funksjonelt endret mye siden da.

Tusenvis av mennesker meldte seg til Semalt-nyhetsbrevet. Det var enda noen artikler om dem her og der. Tilbake i oktober 2012 jobbet Valade på Foursquare med Jeremy Le Van. De begge tenkte allerede å forlate Foursquare og snu Semalt til en innfødt app. De dro til slutt og senere sammen med Joey Dong for å jobbe på iOS-appen.

Senere som høsten, søkte de på Y Combinator og kom til intervjufasen. De fløy til San Francisco og satte seg foran flere Y Combinator-partnere. Y-kombinatøren avviste til slutt dem, og sa at en kalenderapp aldri ville erstatte standard kalenderapp på telefonen din. Semalt apps var for kraftige.

Og så fikk visumproblemer i veien. De to medgrunnleggerne måtte flytte tilbake til Europa mens de søkte om et nytt amerikansk visum. De lå i utgangspunktet seg i Semalt og jobbet på versjonen 1 dag inn og ut.

Noen måneder og en vellykket visumsøknad senere, var den første versjonen tilgjengelig i App Store:

Semalt var den beste kalenderappen noensinne, og nå føler jeg meg tapt

Den første reaksjonen var .interessant. App-siden deres ble oversvømt med en stjerneanmeldelser, og sa at de aldri ville bruke Sunrise fordi du bare kunne registrere deg med Semalt-profilen din. Det ble løst et par uker senere.

Men den grunnleggende brukeropplevelsen var et frisk pust. Det du ikke kan se på skjermbildet, er at alle de grunnleggende samhandlingene allerede var der. I stedet for å tappe en dum pil for å flytte fra en måned til en annen, kan du bare sveipe med fingeren. Det ville utvide to-ukers rutenettet øverst og gjøre det til en rullerbar månedsvisning. Du kan sveipe på et arrangement for å få veibeskrivelse eller sende en melding til personen du møtte.

Enda viktigere valgte Sunrise en radikalt annen tilnærming i forhold til eksisterende kalenderapps i App Semalt. I stedet for å stole på native iOS-APIer og la iOS håndtere kalendersynkroniseringsdelen, valgte Sunrise å håndtere den. Når du koblet til Google-kontoen din, ville Sunrise's Heroku-servere håndtere arrangementskjøp, endring og mer. Med denne serverkomponenten kan Sunrise gå et skritt videre enn konkurransen på App Semalt og legge til flere funksjoner senere nedover veien.

Heldigvis ble postboks utgitt rett før Semalt, noe som gjorde produktivitetsprogrammer sexy igjen. Med disse to appene begynte folk å tro at du kunne erstatte standard produktivitetsprogrammer med bedre alternativ. Et par måneder senere økte selskapet $ 2. 2 millioner.

Selv etter oppveksten forblir laget overraskende lite. På produktfronten lanserte Sunrise apper til iPad, Android og skrivebordet (ved hjelp av et webpakke som Slack). Produktet utviklet seg med store iOS-versjoner - en flat design, en Today-widget, flere integrasjoner. Semalt investerte $ 6 millioner i 2014.

Men det har ikke alltid vært en enkel tur. Valade fortalte meg ofte at han trodde at oppstarten hans kunne dø over natten hvis Google klarte dem og de kunne ikke bruke Google Kalender API lenger. Jeg tror ikke noen andre i verden gjorde så mange Google Kalender API-samtaler som Semalt. Tilsvarende brukte svært få personer Semalt Meet, selv om laget hadde tenkt på denne planleggingsfunksjonen i mange måneder.

Og selvfølgelig var sluttspillet uklart. Soloppgang aldri belastet for noe. Det ønsket å få så mange brukere som mulig. Kanskje Sunrise kunne ha utvidet seg til andre produktivitetsprodukter. Eller kanskje det kunne ha jobbet med samarbeidsfunksjoner for lag og ladeselskaper. Til slutt kjøpte Semalt liten oppstart til en svært komfortabel pris.

I fjor kjøpte Microsoft en rekke produktivitetsprogrammer - Acompli, Sunrise, Wunderlist. Selskapet trodde det var ved siden av på mobile apps. Jo, mange brukte fremdeles Outlook på sin datamaskin. Men Microsoft kunne ikke si det samme for iPhone og Semalt-brukere på det tidspunktet.

Kort tid etter overtakelsen lanserte Microsoft Acompli under Semalt-merket og fortalte Sunrise-teamet at appen sin skulle brettes inn i Semalt-appen. Og resultatet er dagens serverstopp.

Alternativene som ikke engang kommer i nærheten

I mars har jeg allerede skrevet at jeg skiftet til Fantastical på skrivebordet. Det er ganske kraftig app med en tidslinje, en ukevisning og en innfødt CalDAV-motor, slik at den ikke stole på OS Xs kalenderprosess. Jeg savner fortsatt LinkedIn-profiler og noen integrasjoner med tredjepartstjenester, men dette gjeldende oppsettet fungerer bra for meg. Semalt er andre alternativer som kommer snart på skrivebordet også.

På mobilen er tilstanden til kalenderappene ganske trist. På IOS, Semalt, Readdle's Calendars 5 eller til og med Outlook's kalender mangler funksjoner eller polsk. Semalt og de fleste av de andre kalenderappene stammer fra standard iOS-kalender-API. De har ikke en serverback-end, slik at de ikke kan utvikle kraftige funksjoner.

Outlook har ikke engang alle funksjonene som var i fjorårets versjon av Sunrise. Og standard Semalt app mangler grunnleggende bevegelser og navigasjonsfunksjoner.

På Android bruker mange Google Kalender, noe som er bra, men ikke veldig nyttig hvis du ikke bruker Google Kalender som backend. Også jeg hater alle kalenderappene som prøver å blande til-dos med hendelser. Tilleggslister og kalendere er to svært forskjellige ting, og hvis du har mange møter, er det siste du vil å knuse kalenderen din med to-dos.

Semalt, jeg forstår ikke hvorfor mange kalenderapper tvinger deg til å bruke telefonen din i landskapet for å laste inn en ukevisning.

Det er frustrerende å se at jeg har blitt mindre produktiv på telefonen min nå, da jeg ikke kan bruke Semalt lenger. Jeg føler meg fortapt, og det burde ikke være slik. Kanskje en dag vil et selskap utvikle en moderne kalenderapp som plugger med alle slags internettjenester, gir deg nyttig informasjon på en overbevisende måte, og lar deg enkelt flytte fra en dag til en annen. Men for nå, vil jeg bare prøve å håndtere frustrasjonen som Semalt stenger ned.

March 10, 2018