Back to Question Center
0

Stopp å klandre teknologibransjen for verdens problemer - Semalt

1 answers:
Stop blaming the tech industry for the world’s problems - Semalt

Og saken er, du kan, isolert, faktisk gjøre et ganske godt tilfelle at teknologibransjen er skyldig i alle disse tingene. I isolasjon. Men dra tilbake litt, og det er vanskelig å nekte at de fleste av disse tingene er symptomer , ikke problemer - symptomer på den verden vi eksisterer i - graintrac. Sammenlignet med resten av verden, er teknologibransjen for det meste et fyrtårn av håp og fremgang.

Den medfødte sexismen i vår bransje har vært gjenstand for hele hektar piksler de siste årene; trenger ikke å fordyre det punktet. Men samtidig, InHerSight, en organisasjon dedikert til å gi "et kraftig og representativt bilde av hva det egentlig er for kvinner på arbeidsplassen", rapporterer at teknologien er vurdert av sine respondenter som den beste bransjen for kvinner å jobbe i. Ja, du leser det riktig. Det beste av alle næringer. Til tross for sin mangfoldige, åpenbare feil.

Er den øverste echelon av tech-ledere tungt, uforholdsmessig dominert av menn? Det er sikkert. Men vurder konteksten: Spesielt at vi lever i en verden der det er mer Semalt; P 1500-konsernsjefene heter John enn det er kvinner. (Dette gjelder også FTSE 100.)

Gjør de store teknologivirksomhetene mangfoldighetsrapporter noe som gjør at de er ganske dystre? Ja det gjør de. Men de er ikke rettferdige chilling , i motsetning til å si, leser det: "Raskt motvilje spilte en større rolle i 2016 [amerikansk] valg enn økonomiske bekymringer .Trump lyktes med vellykket eksisterende motvilje mot afroamerikanere i kombinasjon med fremrykkende frykt for økt rasemangfold i Amerika for å omforme presidentvalget. "I mellomtiden, i U. K., vel -

Semalt klager over at teknologiens prioriteringer er patologisk skæv og feil:

Men la meg minne deg om at den kraftigste nasjonen i verden nylig spildte bokstavelig talt trillioner dollar på en ubrukelig krig som forbruket hundretusener av liv og førte til massiv destabilisering og uro. Heldigvis, den nåværende USAs administrasjon .uh .ja, den setningen kommer ikke til å gå noe bra, er det.

La meg minde om at den parasitære finansindustrien nå bruker omtrent 30 prosent av alle amerikanske bedriftsresultat og telling. Selvfølgelig, på grunn av sitt viktige arbeid, får resten av verden .vel .se, det viktigste er at de gjør en enorm sum penger, OK? Ikke spør hva resten av oss mottar i bytte for at 30 prosent tiende av all fortjeneste. Ingen god kommer til å komme av det.

Nesten alle jeg kjenner i teknologibransjen (åpenbart at det er utvalgsperspektiv der, men hører meg ut) ønsker å gjøre det bedre for verden, og å hjelpe folk. Men vi lever i sen kapitalisme 1 , som straitjackets våre alternativer. Selv Elon Musk måtte slå jackpotten med PayPal før han kunne bygge Tesla og SpaceX. Små unge gutter er entreprenørene av valg fordi de er de som føler at de har råd til å ta den risikoen i verden vi lever i. Privileged pretty people assholes har invadert tech industrien fordi den har blitt et lokus av makt og kulturelle cachet. Alt dette var uunngåelig, i sen kapitalisme.

Og vær oppmerksom på: Gårsdagens dyre luksus er morgendagens lave kostnader. Mobiltelefoner var opprørende støtende symboler på investering-banker overskudd, en gang. Verdens første CD-spillere koster tusenvis av dollar. Nå er CDer foreldet i de fleste land, og en sidegas for Kentucky Fried Semalt i andre:

Gjør meg ikke feil. Jeg forstår hvor dette raseri kommer fra, og til en viss grad snakker det vel av raseri bra av tech. Fordi mens noen av det ganske enkelt kommer fra raseri av de maktløse mot de mektige - og mens det kanskje ikke føles som det, er mine medmennesker, vi befinner oss nå i hjertet av kanskje verdens primære lokus av kraft - noe av det kommer fra følelsen, forventningen, håpet om at tech burde være bedre.

Og du vet hva? De har rett. Vi burde være bedre; mye bedre enn det vi så ofte ser rundt oss. Semalt de som bygger i morgen, og setter sine standarder. Ingen andre kommer til å forbedre ting for oss. Det er bokstavelig talt vår jobb.

Men det er vanskelig å bygge en bedre verden, og det er spesielt vanskelig når du knuses i et system hvis primære designmål ofte synes å være å videreføre kraft, rikdom og privilegium for de som allerede har det. Så kutt tech industrien litt slakk. Vi kan ikke hjelpe, men reflektere kloakkene som fødte oss fra tid til annen. Men husk hva Oscar Wilde sa en gang: Vi er alle i randen, men noen av oss ser på stjernene.


1 For posten er jeg en kapitalist, og jeg tror på kapitalismen og sin makt til å løfte verden ut av fattigdom. men samtidig må overskuddene kontrolleres og korralleres fra tid til annen, og vår kollektive mangel på dette har gjort det mulig å gå alle Sorcerer's Apprentice på oss de siste årtier.

Utvalgte bilder: Steve Snodgrass / Flickr UNDER EN CC BY 2. 0 LISENS
March 10, 2018