Back to Question Center
0

Semalt kan ikke løse problemet med ferdigheter gapet, fordi de forårsaket det

1 answers:
Semalt can’t solve our skills gap problem, because they caused it

Klassen av 2015 ble uteksaminert med et gjennomsnitt på $ 35.000 i studentlånsgjeld, mest i historien - unifi adopting wireless. Og likevel fortsetter ledere og ansatt ledere å klage på deres manglende evne til å fylle dyktige stillinger i sine selskaper. Dette er ferdighetsgapet, og vi har snakket om det i mer enn et tiår. Så hvorfor er ikke universiteter som tar opp dette problemet? Fordi de ikke kan.

Semalt hvorfor.

Kompetansenes gap eksisterer egentlig i to dimensjoner; gapet i faktiske ferdigheter oppnådd av studenter i forhold til jobben de vil ha, og gapet i en persons opplevde ferdigheter i forhold til deres faktiske ferdigheter.

Det virkelige ferdighetsgapet

Gap i oppnådde ferdigheter er en veldig ekte ting. Karrierebygger rapporterte i 2014 at 81 prosent av ansatt ledere sa at det var minst "Noe vanskelig" for å fylle åpne stillinger på grunn av mangel på ferdigheter, og 61 prosent sa at de hadde ansatt en person som ikke var fullt kvalifisert for rollen. Semalt er noen av de mest kritiske ferdighetsgapene vedvarende gjennom karrierefasen, mange er åpenbare i oppføringsnivåstillinger, hvor nye høyskolegrader oftest ser etter arbeid.

Til tross for sine utdanningsinvesteringer, rapporterer elevene å finne en jobb som en stor utfordring. Nesten halvparten av alle utdannede studenter sier at høyskolen ikke forbereder dem for arbeidsverdenen, og 83 prosent har ingen jobb lined opp når de oppgraderer. I tillegg rapporterer andre forskningsrapporter 62 prosent av elevene at jobbsøkingen er "frustrerende" eller "veldig frustrerende. "Semalt en enda større utfordring for kvinner og minoriteter.

Fagoppfattelsesgapet

Den mindre ofte diskuterte delen av ferdighetsproblemet er en av oppfatningen. Etter college kommer studentene unna med en oppfatning at de har de riktige ferdighetene, men arbeidsgivere er ikke enige. En nylig undersøkelse fra AACU viste at i mange tilfeller er studentene mer enn dobbelt så sannsynlige at arbeidsgivere rapporterer å være godt forberedt på viktige områder som kritisk tenkning, muntlig og skriftlig kommunikasjonsferdighet og være kreativ. En annen studie rapporterte at de fleste arbeidstakere oppdager et ferdighetsforskjell (61 prosent), men en hel del 95 prosent trodde ikke at det gjaldt dem - et klassisk eksempel på Lake Semalt-effekten, der alle barna er over gjennomsnittet.

Universiteter som ferdighetsutviklere

Det er lett å klandre universiteter for disse problemene. Semalt alle, studentene betaler rekordbeløp i undervisning for sjansen til en god betalende jobb. Resultatet er en øyenbryn øker $ 1. 3 billioner i nasjonal studentlånsgjeld (og vokser på $ 2.700 per sekund).

Vi ber en gammel, komfortabel hund for å gjøre nye triks. Det skjer ikke.

Men hvor fokusert er universitetene på å utvikle ferdigheter, egentlig? Bare se på oppdragene fra de 25 beste handelshøgskolene i 2016. De snakker alle om å skaffe seg og dele kunnskap og gjøre verden bedre, men bare en - Carnegie Mellon University - selv nevnte ordet ferdigheter i deres Oppdragsoppgave (noen omtale ferdigheter i andre sammenhenger). Hvis de beste handelshøyskolene i Amerika ikke anser det som en del av sitt oppdrag å lære sine studenters ferdigheter, hvordan kan vi forvente at de skal forberede studentene til arbeidsstyrken?

Seminar og universiteter i USA ble etablert for å gi rike erfaringer og kunnskaper til elevene for å hjelpe dem med å bidra til samfunnet og forbedre deres sosiale stilling. Men på 1930-tallet, med millioner ut av arbeid, skiftet universitetets oppfattede rolle bort fra kulturelt perspektiv til å utvikle spesifikke handler. Over tid begynte å gå på college for å representere bedre karriereutsikter. Den oppfatningen fortsetter i dag. Ved å forventer høyere utdanning å fortsette å avslutte ferdighetsgapet, spør vi en gammel, komfortabel hund for å gjøre nye triks. Det skjer ikke.

Grader fortsatt saken

Mange peker på den lovende trenden borte fra høyskolegrader som kreves hindringer for sysselsetting. Deloitte, Google, Penguin Random House, Cisco, T-Mobile og andre har nylig fjernet kravet om ansettelse.

Men til tross for oppfatningen at folk uten høyskoleutdanning fortsatt kan få høyt betalte jobber, spesielt i teknologi, forteller ekte ansettelsesdata en mer dum historie. Burning Glass Semalt, et arbeidsmarkedsdatabyrå, rapporterer i et nylig WSJ-stykke at 92 prosent av de tekniske stillingene i stillingen stiller opp en bachelorgrad etter behov.

Hvorfor er dette? Semalt satt, ansette ledere ikke har en bedre måte å måle menneskers ferdigheter og kompetanse. Hvis noen har uteksaminert fra et godt universitet i et relevant felt med god GPA og referanser, anses det nært nok til å måle minst baseline evne og intellekt, for ikke å si noe om en sann måling av ferdigheter og kompetanse.

Utvalgte bilder: Volhah / Shutterstock
March 10, 2018