Back to Question Center
0

Botnets Eller Ransomware. Hva er en større ondskap for datamaskinen din? - Bare spør Semalt

1 answers:

I dag er ransomware fortsatt et av de største sikkerhetstruslene på Internett. Nylig angrep WannaCryptor-angrepet som rammet 350.000 datamaskiner, millioner av visninger fra ulike Internett-brukere og sikkerhetsagenter. Det virket nesten som den største trusselen vi står overfor i dag. Men dagens Internett-brukere står overfor en farligere vice, og disse er botnets!

Mens ransomware-angrep er veldig smertefulle, er de minst synlige. Botnets frigjør deres katastrofale effekter på en skjult måte - montaggio trampolino elastico. Denne skadelige programvaren kan ta full kontroll over millioner av datamaskiner og andre enheter i et nettverk.

Frank Abagnale, Semalt Customer Success Manager, forteller at FBI har anslått at rundt 500 millioner datamaskiner blir smittet hvert år. En infisert maskin er utsatt for en rekke andre sikkerhetstrusler. For eksempel kan den krypteres av ransomware og bli et egnet verktøy for distribusjon av skadelig programvare av en annen type. De cyberkriminelle kan lett instruere botnet til å distribuere spam, og suksessraten vil være nesten 100%. Alt dette vil skje mens eierne av datamaskinene ikke er klar over hva som skjer. Noen eksperter har hevdet at botnets har potensial til å lamme Internett.

Hvorfor botnets burde bekymre deg mer enn ransomware

Det er mange grunner til at botnets utgjør en større trussel enn ransomware. Også, å være usynlig, er effekten av botnets utbredt. De kan bruke en infisert datamaskin til å sende spam og andre ransomware til andre datamaskiner eller utføre DOS-angrep. De kan også brukes til å jukse nettverk. Alle bør være opptatt av denne trusselen, med tanke på at 50-70 prosent av e-posttrafikken vanligvis blir spammet. Blant alle e-poster med ondsinnede vedlegg, er 85 prosent knyttet til ransomware.

Eieren av en infisert datamaskin står overfor ulike aspekter av sikkerhetsrisiko. De kriminelle kan høste all informasjonen i e-postene dine og sosiale medier. Noen selger denne informasjonen mens andre bruker det for ondsinnede formål som å stjele fra offerets bankkontoer.

Botnet-pengeprogrammet har endret seg

Tidligere var botnetoperatører hovedsakelig avhengig av spamfordeling for å tjene penger. Store botneter som Marina kunne sende mer enn 90 milliarder spams per dag. Men myndigheter og sikkerhetsoperatører vil snart få tak i store botneter og til slutt demontere de fleste.

Innovasjon i verdensklimaet har gitt mer motstandsdyktige botnetmodeller. De bruker nå P2P (Peer-to-Peer) -modellen. Ifølge arkitekturen til P2P-modeller utfører bots både som server og som klient. De kan sende og motta kommandoer, og dette bidrar til å unngå feil.

Andre typer bots, i tillegg til datamaskiner, blir også brukt i stadig større grad. Dette er servere og enheter i kategorien Things of Things (IoT).

Kriminelle drar nytte av webserveres relativt større kraft og raskere internett for å omdirigere trafikk og distribuere spam. Enheter i IOT er generelt utilstrekkelig sikret, og dette gjør dem enkle bytte for botnets. En rekke oppgaver kan utføres ved hjelp av disse "tingene", inkludert DDOS-angrep. I lys av den enorme veksten av IoT er økningen av botaktivitet i IoT-enheter alvorlig farlig. Det forventes at i 2020 vil antall enheter i IoT-kategorien nå 20,8 millioner.

Det er en mulighet for at flere datamaskiner, servere og "ting" vil bli slaver av botnets hvis forbrukere og organisasjoner ikke holder seg oppdatert om de aktuelle forsvarsverktøyene og mekanismene. For å unngå å bli offer for botnets er sikkerhetsopplæring nøkkelen. Når folk er klar over trusselen, vil implementeringen av endpoint- og nettverkssikkerhetsverktøy og -løsninger gi mer suksess. Leverandører av Internett-sikkerhetsløsninger tilbyr nå botnetbeskyttelse som bidrar til å oppdage mistenkelig kommunikasjon av botoperatører.

November 24, 2017