Back to Question Center
0

Semalt: Eksempel på Anti-Spam Law som kan koste deg $ 10 millioner i Canada

1 answers:

Canada vedtok en anti-spamlovgivning på Canada Day i 2014. Bedriftseiere blir nå bøtelagt $ 10 millioner for ikke å overholde loven. For individuelle spam-sendere står gebyret på $ 1 million - transformers slot review.

Lovgiveren vedtok loven i 2010, og det var ikke før 2014 at de satte den i kraft. Loven ga alle bedriftseiere en treårig overgangsperiode frem til juli 2017. Det var nok tid for alle nettbaserte markedsførere å gjennomgå deres gjeldende praksis og sammenligne dem med de nye retningslinjene fastsatt av den kanadiske regjeringen, eller få uttrykkelig samtykke fra enkeltpersoner de tjente.

Oliver King, kundesuksessleder for Semalt , har skreddersydd en oppsummering av hva bestemmelsene i den nye lovstaten, og deres implikasjoner for online markedsføring.

1. Send aldri elektroniske meldinger til personer som ikke har bedt dem

Anti-spam lovgivningen sier at personer og bedrifter under ingen omstendigheter skal sende e-postmeldinger til personlige e-postadresser, mobiltelefoner, sosiale medier eller smarttelefoner uten samtykke fra eieren. Med mindre mottakeren er i et forretningspartnerskap med avsenderen, må alle kontaktdata bestå av folk som har valgt. Det krever at selskaper skal gjøre unna med den automatiske postlistebygningen. Løsningen kan være problematisk hvis e-postlisten er kjøpt eller ervervet fra en tredjepart, gir en person ikke uttrykkelig tillatelse til å vises i listen, og hvis selskapet ikke bekreftet at kontakten er aktiv.

2. Ikke endre eller videresend meldingen og overføringsdataene til en annen destinasjon

Loven bestemmer at man kun kan endre e-postmeldings destinasjon dersom mottakeren godtar det. En oppfattet mening betyr at du ikke kan inkludere en tredjepart (på vegne av en annen person) i å sende meldingen eller håndtere noe svar på det. En annen forklaring er at dette var ment å forhindre fra phishing-angrep eller e-posthacking, der meldinger skadelige personer fanger opp meldingene før de når sine tiltenkte mottakere slik at de kan hive sensitive opplysninger fra dem.

3. Ikke installer noe dataprogram på en annen persons datamaskin uten deres kunnskap

Det forhindret selskapene i å bruke sine e-postmeldinger som avenyer som de kunne legge inn og installere programmer på sine datamaskiner ved å åpne e-postene. Lovgivningen skiller ikke mellom spyware, skadelig programvare eller legitim programvare. Derfor må alle sendere gjøre formålet med programvaren som er inkludert i disse meldingene som er kjent for mottakeren.

4. Avstå fra å bruke misvisende representasjoner på nettet, eller for enhver forfremmelse

Loven støtter ærlighet i alle markedsføringsstrategier. Vildledende annonser eller de som inneholder falsk informasjon er i strid med loven.

5. Ikke samle adresser eller personlige opplysninger uten tillatelse

Ved å bruke en automatisert prosess for å samle inn personens opplysninger, er det i direkte brudd på straffeloven i Canada. De kan ikke også bruke noen innsamlede adresser ved hjelp av metoden for å sende elektroniske meldinger som er ment å markedsføre dem.

6. Ha en måte å bevise samtykke, samt en vei ut for kontakter

Loven gir også markedsførere muligheten til å bevare e-postkampanjer ved å ha bevis på at noen samtykker i å være på postlisten.

Konklusjon

Utformingen av den nye regelen var ment å minne om markedsførere at de må behandle mottakerne med stor respekt. Med den store fluxen av e-postmeldinger sendt hver dag, ønsker Canada bare at de mest relevante kommer til mottakerne.

November 24, 2017