Back to Question Center
0

Semalt Expert: Slik kjører du en fantastisk innholds markedsføringskampanje

1 answers:

For noen uker siden, et utgitt innhold til 60 Second Marketer bloggen, som stresset på sannheten rundt innholdsmarkedsføring. Stillingen fokuserte på at innholdsmarkedsføring i seg selv ikke vil hjelpe deg med å løse alle dine problemer.

Like perfekt som innholds markedsføring er å konvertere web besøkende til klienter, er det bare et enkelt verktøy i markedsførerens strategier - claim my super back. Betalt søk, direkte respons, mobilmarkedsføring og visningsannonser er noen av de andre verktøyene som brukes i markedsføring.

Jason Adler, kundesuksessleder for Semalt , deler sin erfaring på dette feltet.

Det store plusset fra innlegget jeg laget for noen uker siden, er at det utløste en ønskelig diskusjon blant 60 andre markedsførersamfunnet. Likevel savnet jeg et stort problem som står overfor innholdsførere. Og den utfordringen ligger innenfor omfanget av hva din oppmerksomhet er rettet mot.

Flertallet av innholdsmarkørene konfronteres med utfordringen med å fokusere på et enkelt problem. Det er et mylder av parametere som kan fange oppmerksomheten til innholdsførere.

I situasjoner når du er opptatt av å få e-bok, sosiale medier kampanje, blogginnlegg og infographic kampanje ut døren, er det enkelt å mest kritiske parametere av jobben din. Som sådan er det enkelt å forbedre kampanjen din ved å konsentrere deg om feilproblemer.

Før vi diskuterer problemer du må fokusere på, la meg få et sammendrag av noe viktig.

Konsernsjefene er ikke opptatt av innholdskampanjer. Konsernsjef utgir et brev før årsrapporten produseres, hvor den gir et dypere innblikk i store problemer som påvirker selskapet og de tiltakene som vil bli brukt til å løse problemene. I dette brevet fokuserer konsernsjef på et enkelt emne som er vist nedenfor.

De fleste innholdsførere fokuserer mer på taktikk som blogginnlegg og e-bøker i stedet for å ta hensyn til kundeinnkjøp og omsetningsvekst.

Følgende problemer vil hjelpe deg med å lykkes når du kjører innholdskampanjene dine:

Analyser landskapet - spør andre medarbeidere hva de anser som de viktigste fokusområdene. Forventer de fleste av dem å snakke i taktikk snarere enn objektiv.

Re-Energize Your Efforts - Pass på at dine ansatte forstår at uansett betydningen av taktikk, spiller det ingen rolle om man ikke klarer å fokusere på utfallet. I dette perspektivet er det ønskede resultatet å skaffe nye kunder et mål om å optimalisere fortjenesten.

Overvåk fremdriften din - Spor antall ganger i denne uken når du avviker fra hovedmål for å skaffe nye kunder. Fokuser mer på målene med økende omsetning. Ikke fokuser mer på taktikken. Det betyr ikke at taktikk ikke er nøkkelen, eller at du bør holde øynene dine unna dem. Det betyr bare at du bør være mer opptatt av sluttresultatene.

Gjør alt det til deg? Jeg håper det gjør. Hold meg informert om utfallene dine denne uken. Jeg vil være bekymret for ditt perspektiv og tanker om dette problemet mens vi seiler gjennom fjerde og siste kvartal av året.

November 23, 2017