Back to Question Center
0

Semalt gir trinnvis instruksjon om hvordan å eliminere Google Analytics-nettsøppel

1 answers:

Det er generell bekymring for trafikkspam som vises i Google Analytics. I den følgende artikkelen deles Max Bell, Semalt Customer Success Manager, i hvilken trafikk spam refererer til, hva det betyr for nettstedet ditt, og tiltak som man kan ta for å rette opp problemet.

Google Analytics Spam

Referrer spam vises i delen "Henvisninger" og "Sidevisning" i Google Analytics. Det avhenger av hvilken type spam som er rettet til nettstedet ditt - fix laptop san francisco. De representerer ikke faktiske besøk av folk, og det er lett å se noen av dem, siden de bruker mistenkelige nettadresser. Spam som vises på analysene dine, vil ta en av de to skjemaene:

  • Ghost Referrer Spam. Måleprotokollen er et smutthull i Google Analytics-funksjoner, noe som gjør det mulig for utviklerne å fange brukeraktivitet når de er offline, eller på nye websider. Utviklere kan derfor sende informasjon til GA direkte uten å måtte besøke nettstedet. Det blir umulig å blokkere spøkelsesreferatene ved hjelp av .htaccess-filen, ettersom de ikke fysisk har tilgang til nettstedet. Htaccess-filen er en metode som brukes til å fjerne bestemte domener som brukes til å besøke nettstedet. En bedre måte å fjerne spøkelsesreferanser er å filtrere dem i Google Analytics slik at den gjenspeiler data fra gyldige vertsnavn.
  • Crawler Referral Spam. Det er for det meste arbeidet med roboter som besøker nettstedet, trosser reglene som er angitt i robots.txt-filen, og ender opp i Google Analytics-rapporter som en del av trafikken. Disse bots besøker nettstedet repetitivt i en kort periode, noe som resulterer i urealistiske topper og daler i trafikken. For denne typen spam kan du bruke .htaccess-filen til å blokkere botsens bestemte domener. Alternativt kan du bruke filtermetoden for å ekskludere spesifikke henvisningskilder fra å vises i GA-rapporter.

Hva er poenget med å gjøre dette?

Poenget med å ha bots besøker nettstedet repeterende, er å dukke opp i GA-rapportene. Deres hovedmål er å få sine domener til å vises i referanselisten. Når disse linkene vises på rapporten, gnister de nysgjerrigheten til eieren, og ønsker å se hvorfor de bringer så mye trafikk. Umiddelbart klikker du på linken, du registrerer deg som en besøkende på deres nettsted. Eksperter anbefaler websidereierne ikke å klikke på ukjente lenker, da de også kan fungere som meklere for datavirus.

Bivirkninger av spam trafikk på et nettsted

Spam trafikk har ikke så mye negativ innvirkning på nettstedet. For Ghost henvisninger, når de aldri til nettsiden, slik at bots vil være der en kort stund. Imidlertid er dyptgående implikasjoner på Spam trafikk vil skyte visningen av en markedsfører om spesifikasjonene til nettstedet, for eksempel de besøkende trender om innholdskvalitet, hvordan de samhandler med den, de beste måtene å engasjere dem.

Spamtrafikk vil også påvirke sprettfrekvensene da de returnerer en 100% sprettfrekvens, noe som gjør at den ser høyere ut enn den kan være i realiteten. Ikke desto mindre påvirker det ikke din samlede rangering på søkeresultatsiden siden Google ikke tar hensyn til noen av Google Analytics-detaljene når de bestemmer rangeringer.

Er det noen fordeler på nettstedet fra spamtrafikk?

Det er ingen fordel som spamtrafikk bringer til nettstedet eller Analytics generelt, med mindre du liker å se en overdreven økning i sidevisninger.

Bli kvitt spamtrafikk

Begynn med å opprette en ny «View» i Google Analytics for å sikre at du ikke filtrerer noen faktisk trafikk. Har alltid en opprinnelig visning for å fungere som kilde til raske data, samt sikkerhetskopiering i tilfelle noe går galt. Klikk på "Vis" -fanen fra Admin-delen av profilen din. En rullegardinmeny vises og "opprett visning". Legg til nettsiden, en passende tidssone, og fullfør opprettelsen av den nye visningen. Klikk på "Hjem" for å velge visningen du vil bruke filteret.

Det neste trinnet er å identifisere hvilke vertsnavn som er gyldige og de som ikke er. Du kan gjøre dette ved å velge fra en liste som du kan få tilgang til fra den opprinnelige visningen. Følg sekvensen (Målgruppe> Teknologi> Nettverk> Vertsnavn).

Det er nå på tide å lage et nytt filter for Ghost-henvisninger. Velg den nyopprettede visningen og velg "Filters", der en forespørsel om å legge til en ny vil vises. Gi det nye filteret et navn, og kontroller at det er "Tilpasset". Merk av for "Inkluder" og velg "Vertsnavn" fra rullegardinmenyen i "Filterfelt". Sett inn alt ditt gyldige vertsnavn i filtermønstret skilt av | uten plass. Den * før et domene bør bidra til å fange opp noen underdomener i den. Klikk på Lagre og avslutt.

For Crawler-henvisninger, opprett et egendefinert filter og velg "Ekskluder". Velg "Kampanje Kilde" fra "Filterfelt." "Filtermønsteret" skal inneholde listen over identifiserte spammy domener.

Endelig er det et behov for å fjerne trafikk fra gode bots som Google Bot, siden aktivitetene på nettstedet også kan vises på Analytics-trafikken. Under den nye visningen opprettet, velg innstillinger der det er et alternativ nederst for å filtrere alle kjente roboter og edderkopper. Merk av i boksen, og du er klar til å gå.

November 24, 2017