Back to Question Center
0

Semalt: Hvordan vet Google når (og hvorfor) å slutte å krype nettstedet ditt?

1 answers:

Google edderkopper er like viktige som SEO-kampanjen selv når man markedsfører et nettsted. De gjennomsøker nettsteder og indekser innhold fra alle sidene den kan finne. Den utfører også re-indeksering på oppdaterte sider på nettstedet. Det gjør det med jevne mellomrom, basert på flere faktorer - edgeswitch lite review. De inkluderer, men ikke begrenset til, PageRank, kravle krav og lenker som er funnet på siden. Antall ganger Google-edderkoppene kryper et nettsted, avhenger av en eller flere av disse faktorene.

Et nettsted skal enkelt kunne navigere av de besøkende, samt Google-gjennomsøkende edderkopper. Det er grunnen til at det å ha et gjennomsøkingsvennlig nettsted er en ekstra fordel for ens SEO-kampanje. Ellers vil Google ikke kunne få tilgang til innholdet, og dermed redusere nettstedets rangering på søkemotorens rangeringsside.

Ross Barber, kundesuksessleder for Semalt , definerer at to av de viktigste indekseringsfaktorene som Google stoler på for å påvirke sin beslutning om å sakte eller slutte å gjennomsøke nettstedet ditt, er koblingstiden og HTTP statuskode. Andre inkluderer disavow-kommandoen, "no-follow" -tagger og robots.txt.

Koble tid og HTTP-statuskoder

Tilkoblingstidsfaktoren vedrører hvor mye tid Google krypterer, for å nå nettstedsserveren og nettsidene. Hastigheten er sterkt verdsatt av Google, siden den er svært indikativ for god brukeropplevelse. Hvis nettsiden ikke er raskoptimalisert, vil stedet da rangere dårlig. Google edderkopper vil forsøke å nå nettstedet, og hvis tiden som trengs for å opprette en forbindelse er lengre, går de tilbake og kryper den sjeldnere. Videre, hvis Google skyver for å indeksere nettstedet med dagens hastighet, kan det forstyrre brukeropplevelsen, da det kan redusere serveren betydelig.

Den andre indekseringsfaktoren er HTTP-statuskoder som refererer til hvor bra serveren reagerer på en forespørsel om å gjennomsøke nettstedet. Hvis statuskoder er innenfor 5xx-området, tar Google seg på seg selv for å stoppe eller forsinke frekvensen som de gjennomsøker gjeldende nettsted. Alt i 5xx-serien er en indikator på mulige problemer med serveren, og at det å svare på forespørselen kan være problematisk. På grunn av risikoen for å forårsake ekstra problemer, vil Google-bots gå til side og utføre indeksering når serveren er mer tilgjengelig.

Når Går Google Fortsett å gjennomsøke nettstedet?

Google mener å gi brukerne den beste opplevelsen og vil rangere nettsteder som optimaliserer deres SEO-elementer mot disse målene høyt. Men hvis nettsiden for øyeblikket viser problemene nevnt ovenfor, vil den beordre sin Googlebot for å prøve å gjennomsøke den på et senere tidspunkt. Hvis problemene vedvarer, vil eieren miste en god mulighet til å få Google til å gå gjennom innholdet og tildele det en velfortjent rangering på søkeresultatene. I tillegg til disse problemene vil ethvert tegn på spam få stedet som er blokkert fra å vises i søkeresultatene.

Som alle andre algoritmer som Google bruker, er edderkoppene også automatiske. De er utviklet for å finne, krype og indeksere innhold basert på bestemte parametere. Hvis nettstedet ikke samsvarer med visse beste praksis, vil ikke indeksering skje. Det er mange andre faktorer involvert, men husk alltid å være oppmerksom på koblingstiden og HTTP-statuskoder på nettstedet ditt.

November 24, 2017