Back to Question Center
0

Semalt: Slik sletter du henvisningspam fra GA

1 answers:

Dataspam har alltid eksistert i webanalysekontoer og rapporter. Videre har data spam blitt et reelt problem de siste årene. Dataspam, betegner i denne sammenheng svindlere og spammere som forurenser Google Analytics-rapporter med søppelkoblinger og innhold. Hovedmålet med henvisningspost er å drive trafikk til egne nettsteder for annonsevisninger eller trykke malware på offerets nettsted. Som e-post spam er henvisninger tidsspillende og irriterende. Men i motsetning til e-post spam, er disse ulempene ikke synlige - oculos de sol ray ban combina com rosto redondo. Det innebærer at henvisningspost er innebygd i GA-rapporter. Den forvridende datapåvirkningen går ubemerket som følge av henvisningspost.

Frank Abagnale, kundesuksessleder for Semalt , utdyper her en praktisk problemstilling i denne forbindelse.

Forvrengning av data spam

En av de mest merkbare effektene er oppblåst antall trafikk - sidevisninger, økter og besøkende. Effekten er imidlertid mye mer signifikant enn bare trafikknumre. For eksempel forårsaker spambesøk høy avkastningstrafikk, ikke-konvertering og lite engasjement. De skjev «suksessstatistikker» nedover. Nevneren inneholder søppelpost hver gang en ytelsesprosent eller andel vurderes.

Når "henvisningstrafikk" betraktes, er problemet signifikant fordi hovedeffekten oppleves gjennom potensielle kunder (besøkendes trafikk) som mottas fra tilknyttede tilknyttede selskaper, partnerskap og posisjoneringsforbindelser innenfor sosiale medier. Det innebærer at henvisninger kan være verdifull trafikk. Men spam-kontoer for over 50 prosent av effekten, når som helst oppblåst effekt på henvisningsbesøk, er bare vist. Dette gjør evalueringen av henvisningsprestasjon av en internett markedsfører.

Viktige filtre for å fjerne henvisningspost

To typer filtre kan brukes til å fjerne henvisningspost. Først, Vertsnavnfilteret som tillater eget domenenavn å kjøre data til GA. For det andre, et referralkildefilter som eliminerer spamreferanser. Disse to View-filtre kan brukes til GA-data for fullstendig fjerning av henvisningspost. Adminrettigheter er et must i GA for å oppnå denne filtreringen.

Vertsnavnfilteret

Det regnes som et grei filter som forteller GA for å hente data som kommer fra eierens nettside. Tredjepartsrapporter er utelukket. Mens du bruker dette filteret, bør internettmarkedsførere være oppmerksomme på "googleusercontent." Det er vertsnavnet som brukes av Google når besøkende bruker dette søkemotorens verktøy kjent som Google Translate på et nettsteds innhold eller en nettside. Bruken av "googleusercontent" i vertsnavnet filter fanger opp og tillater at innholdet blir vist i GA-rapportene.

Referrerkildefilteret

Det eliminerer de fleste forurensende henvisninger. I tillegg fungerer referrer kildefilter perfekt for et bredt spekter av nettsteder. Det er imidlertid ikke en endelig liste fordi ulike organisasjoner har forskjellige spammere som invaderer sine nettsteder. Derfor oppfordres nettstedseierne til å bruke dette filteret og evaluere dens innvirkning. En viktig vurdering før du bruker dette filteret er å samle alle spammere og skille dem inn i rapportsettet (View). På denne måten kan de nøyaktige henvisningskildene overvåkes, og dermed etablere noen falske positive.

De historiske dataene

Filtre har konfigurasjoner for å eliminere spam. Brukere vil kanskje fjerne historisk samlet spam i Google Analytics. Dette kan ikke oppnås permanent ved bruk av filtre. I stedet brukes et unikt segment mens du ser rapporter for å fjerne historisk henvisningspost.

November 24, 2017